Bama.hu videó

2024.01.13. 16:01

Otthagyhatta a rokkant utast a volt MSZP-s jelölt, a többi buszsofőr szólt rá (videó)

A lapunk információi szerint pénteken délután az egyik uránvárosi buszmegállóban a Tüke Busz Zrt. 121-es járata otthagyott egy kerekesszékest a megállóban. A sofőrre a társai szóltak rá, hogy mit művelt, aki volt MSZP-s jelölt, a baloldali városvezetés kedvenc szakszervezetise, Hofekker Ferenc lehetett forrásunk szerint, aki állítólag arra hivatkozott, hogy nem is jelzett a kerekesszékes.

Bóka Máté Ciprián

Forrás: Olvasói felvétel

A lapunkhoz eljutott, fedélzeti kamera által rögzített felvételen az látható, hogy a 121-es járat megáll az egyik uránvárosi buszmegállóban a Mecsek Áruháznál, majd pedig néhány leszállnak a buszról, de amikor elhajt a jármű, egy kerekesszékest is mutat a videó, aki az első ajtónál próbálkozott. 

– Az a buszsofőr, aki látta az esetet, rászólt a kollégájára, hogy miért nem engedte meg felszállni, amire az volt a válasz, hogy nem jelzett neki, hogy fel akar szállni

 – mesélte a történteket a vállalatnál működő Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) helyi vezetője, Raposa Gábor. Hozzátette: a szóban forgó buszt Hofekker Ferenc vezette, akit felismert a sofőr kollégája, később a rendőrlámpánál össze is néztek, valamint a rádióforgalmazás alapján is beazonosítható Hofekker hangja.

A valamikor MSZP-s támogatással képviselőjelöltséggel is próbálkozó Hofekker rendkívül jó kapcsolatot ápol a jelenlegi szocialista-DK-s városvezetéssel,  a Független Demokratikus Szakszervezet elnökeként szoros kapcsolatban állt az MSZP-s városházi sajtótanácsadóval, Barabás Bélával, aki volt, hogy a szervezet közleményeit jegyezte. 

– Ilyen emberekkel tud csak a baloldal előállni, az ilyen "szociálisan érzékeny" emberek lettek volna képviselők a testületben és a Tüke Busznál munkájukat lelkiismeretesen végző buszvezetőket is ezek a kollégák járatják le, miattuk kell másoknak bocsánatot kérniük  – fogalmazott Raposa. Hozzátette: - Láthatóan a megállóban szabályosan várakozó kerekesszékest egyszerűen otthagyja, és miután a mögötte haladó gépkocsivezető jelzi neki URH-n, hogy otthagyta a kerekesszékest, még Hofekkernek állt feljebb és kioktatta.

Az eset kapcsán megkerestük a Tüke Buszt és Hofekkert is, hogy mi a meglátásuk az ügyről. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!