Földrengés okozta a bajt

2022.11.11. 11:13

Megnyílik a megújult Lyceum-templom

Közel két évig tartó munkával elkészült a Lyceum-templom felújítása – átadási ünnepségét november 11-én 17 órakor tartják.

W. K.

Fotó: AS

Mint ismeretes, a Magyar Pálos Rend tulajdonában lévő egyházi létesítmény a 2020. decemberi horvátországi földrengés következtében sérült meg, vakolatán komolyabb repedések, a freskókon, falfestményeken sérülések keletkeztek. Azóta a templom zárva tart. A helyreállítási munkák 2021 tavaszán kezdődtek meg, a mindent átfogó rekonstrukció több ütemben zajlott. Időközben kiderült, hogy nyílászárókat is cserélni kell, és a templom folyosójának rendbetétele is szükségessé vált. Mindezeken kívül az orgona rendbetételére is sor került a felújítások részeként. 

A földrengés okozta károk helyreállítása mintegy 100 millió forintba került, ennek jelentős része állami támogatás. A Lyceum-templom átadóünnepsége november 11-én 17 órakor a Bíró László püspök által celebrált szentmisével veszi kezdetét. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában