Bama.hu videó

2023.06.15. 17:30

Több fesztiválon is találkozhatunk a könyvek pécsi kincsesbányájával, a Retro Könyvvásárral (videók)

A Retro Könyvvásár (Retrovárium) a könyvszeretők igazi kincsesbányája, amely alkalmanként még mozog is, hogy több helyre is eljuttassa az olvasás élményét.

Czeczon Enikő

Fotó: Czeczon Emese

A Király utca 9-es szám alatt található Retro Könyvvásár immáron tizennegyedik éve tárta ki kapuit a március 15. és október 23. közötti időszakban. A Retrovárium minden szombaton várja azokat, akik egy vagy több jó könyvvel szeretnék gazdagítani az életüket. Márkus Istvánnal, a Csorba Győző Könyvtár munkatársával beszélgettünk arról, hogy milyen eseményekhez kapcsolódott a Retrovárium, illetve, hogy hová települnek ki a Retro Könyvvásárral és Olvasóligettel idén.

Maraton könyvekkel

Az első esemény, amihez kapcsolódott a Király utca 9. az a LOKART Fesztivál, amely egy tíz helyszínen megrendezett fesztivál június 21. és 25. között, amelyen csaknem száz alkotó vesz részt és számos képzőművészeti programmal várja az érdeklődőket. Ezen időszak alatt Könyvvásár Maraton zajlik majd a Retrováriumban, hiszen egészen szerdától vasárnapig délután 2 és 6 óra között nyitva lesz, hogy fogadja a könyvszerető barátokat. Mindemellett nyitva lesz az udvarban található Total Art Egyesület műhelye is, ahol az érdeklődők beleshetnek a rajzfilm- és az animációkészítés világába.

Legyen kéznél zseblámpa

A kortárs művészeti fesztivál után nem kell sokat várnunk arra, hogy ismét fénybe boruljon Pécs mediterrán belvárosa: jön a Zsolnay Fényfesztivál július 6. és 9. között. Ehhez az eseményhez is kapcsolódott a Retrovárium, amely ezen időszak alatt esténként lesz nyitva Retro Könyvvásár Light néven este 7 és éjfél között, így nagyon fontos, hogy zseblámpa legyen kéznél.

Újra az Ördögkatlanon

A Retro Könyvvásár és Olvasóliget már hatodik alkalommal csatlakozik a nagyharsányi Pécsibölcsész Udvarhoz augusztus 1. és 5. között az Ördögkatlan Fesztivál keretében. Könyvekkel, ücsörgőkkel járulnak hozzá az udvar hangulatához, valamint az olvasóliget ad otthont a beszélgetős, irodalmi előadásoknak is.

Lesz még itt megjelenés

A Retrovárium kicsi énje ez év őszén a Pécsi Tanuló Város Fesztiválon is jelen lesz, amelyet immáron hetedik alkalommal rendeznek meg a Civil Közösségek Háza koordinálásában. Az Olvasóligettel a Széchenyi téren találkozhatnak majd a résztvevők, akik mellett többek között az Europe Direct Baranya is kitelepül. Mind e mellett a Retro Könyvvásár meghívást kapott a Nemzetiségi Hagyományörző Fesztiválra, valamint várhatóan jelen lesznek a Pécsbányai Közösségi Ház által szervezett Gesztenye Liget Fesztiválon is, amelynek a megrendezése októberre várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában