Koncert

2023.12.19. 15:20

Egerágon örvendeztette meg a közönséget a Pécsi Törvényszék amatőr kórusa

Meghitt, örömteli és szép pillanatokat okozott a Vox Iustis Egyesület kórusa advent harmadik vasárnapján az egerági Sarlós Boldogasszony templomban.

Rajnai-Zsíros Krisztina

A Pécsi Törvényszék amatőr kórusa körülbelül 40 perces karácsonyváró koncertet adott. Egyes számokat a kórusvezető édesanyja kísérte zongorán, és volt egy szám, ahol a kislánya is beszállt az éneklésbe. A koncert után az önkormányzat meleg teával és forraltborral várta a fellépőket és a közel száz fős hallgatóságot.

 

A több, mint 10 évvel ezelőtt alakult kórus tagjait kizárólag a Pécsi Törvényszék illetékességi területén dolgozó bírák és igazságügyi alkalmazottak, valamint a Pécsi Ítélőtábla munkavállalói alkotják. Több korosztály képviselteti magát az egyesületben, akiket a magas szintű hivatali munkavégzésen túlmenően a közös éneklés öröme, az igényes munka, a csapatszellem és a jó hangulat jellemez. Repertoárjukban egyházi és világi kórusművek, spirituálék, népdalfeldolgozások, könnyűzenei átiratok találhatók. 

Az igazságszolgáltatás területén dolgozók számára különösen fontos a kulturális életben való aktív részvétel, így a kórus rendszeres fellépője volt a Budapest Környéki Törvényszék és a Kúria közös szervezésében életre hívott Adventi koncert és jótékonysági aukciónak, valamint a bíróságon megrendezésre kerülő Karácsonyi ünnepségnek is.

Az alakulat 2017. decemberében egyesületi formára váltott, innentől kezdve Vox Iustis Egyesület elnevezéssel működik, az egyesület vezetője dr. Horváth Attila elnök, székhelye Egerágon található. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában