Mindenkit várnak

2023.12.01. 10:30

Utolsó túránkat tehetjük meg az évben a HOTE-vel

A HOTE, azaz a Hosszúhetényi Turista Egyesület meghirdette a 2023-as év utolsó túráját november 2-ára, amely a Vártúra sorozat utolsó programja is.

Czeczon Enikő

A mindenki számára nyitott esemény délelőtt 9 órakor veszi kezdetét, amelynek indulási pontja a Dömörkapu. A tervezett táv 14 kilométer, szintemelkedése 465 méter, amely így a könnyű túra kategóriába tartozik. A túra során a következő útvonalat fogják követni a résztvevők: Dömörkapu, Rábay-fa, Keresztkunyhó, Melegmányi mésztufa lépcső, Páfrányos, Nagy-Mély-völgy, Kantavár és végül a célállomás a Dömörkapu.  

A kirándulásra szükséges felszerelés a túrabakancs. A szervezők a sportcipőt nem ajánlják, mert átázik, nem tartja a bokát, csúszik és nem védi alulról a talpat a kövektől. Mindemelett ajánlott a kamásli, a réteges öltözködés, esetleg túrabot használata, amely kíméli a lábat, és több izmot mozgat meg, mint a bot nélküli túrázás. Továbbá hozzanak magunkkal a résztvevők hátizsákot, egész napos víz és élelmiszer mennyiséget. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában