Ápolják a német kultúrát

2024.01.24. 16:40

Tavaszi időpontra helyezik át az idei Svábbált

Rajnai-Zsíros Krisztina

A kép illusztráció

Forrás: MW

Fotó: Fehér Gábor

A német nemzetiségi önkormányzat nagyon jó kapcsolatot ápol a A Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolával (SKI). Ezt erősíti az is, hogy német nemzetiségi oktatás már nem csak a Batthyány Kázmér Általános Iskolában folyik, hanem a gimnáziumban is. 

Fischer Zsolt, az SKI főigazgatója elmondta, ennek köszönhetően az elmúlt évben a gimnázium német nemzetiségi oktatásban résztvevő tanulói német nyelvterületen tehettek tanulmányi kirándulást, emellett már négy alkalommal rendezhettek Svábbált. Az idei, ötödik Svábbált a szokásos időponttól eltérően nem ősszel, hanem áprilisban fogják megrendezni, és a nem csak az estét, hanem az egész napot a német kultúra ápolására szánják. 

– Szeretnénk bevonni a környező, német hagyományőrző csoportokat, számítunk a nemzetiségi tánc- és egyéb művészeti csoportok fellépésére. Emellett német portékákból kirakodóvásárt tervezünk, és a kisgyermekes családokra is gondolva, nekik kedveskedve játszósarkot is szeretnénk kialakítani. Ami a bál fellépőit illeti, idén egy nagyon népszerű együttest, az Asterix zenekart szeretnénk elhozni a közönségnek

 – mondta a főigazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában