Röplabda

2019.03.22. 13:30

A feljutásért harcol a női csapat

Az alapszakasz második részének utolsó fordulója következik most hétvégén a férfi röplabda NB I.-ben, s a PTE-PEAC hazai pályán játszik, szombaton a Szolnokot fogadja.

K. Mayer A.

Az etap végén a hatcsapatos NB I. első és második helyezettje a négy között van, a 3–6. és a 4–5. helyezettek pedig két nyert mérkőzésig tartó párharcban döntik el, hogy ki kerül a legjobb négybe. Az előrébb rangsorolt csapat kezdi hazai pályán a párharcot. Storcz Tamás együttese az utolsó forduló eredményeitől függően az 5. vagy a 6. helyen végez, így idegenben kezd majd – vagy a Szolnok, vagy a Dunaferr ellen.

A női NB II. Közép csoportjában nagyon jó pozícióban van a PTE-PEAC. Miután legutóbb 3:2 arányban nyert a nagy rivális Tatabánya otthonában, már 5 ponttal vezeti a bajnokságot négy fordulóval a szakasz zárása előtt. Amennyiben első helyen végez Szarka Vivien együttese, a Keleti és a Nyugati csoport győzteseivel háromcsapatos tornán vesz részt, ahonnan az első két helyezett feljut az NB I.-be, a harmadik pedig osztályozót játszik az élvonal hatodik helyezettje ellen.

Címkék#röblabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában