labdarúgás

2019.08.22. 18:45

Győzelemmel kezdte a szezont az MLE

Megkezdődött az idény a női labdarúgóknál is, a szezont egy Magyar Kupa-mérkőzés vezette fel az egyetlen baranyai NB II-es csapat, az új néven, immáron MLE R-Bus néven szereplő együttes számára.

Horváth L.

A továbbra is a kozármislenyi stadionban edző és a hazai meccseit ott játszó gárda a második vonalban részt vevő klubok számára kiírt előselejtezőn idehaza az Airnergyt verte 7-2-re, a hazaiak góljain Joscsak (3), Vári (2), Kovács Zs. és Balogh R. osztozott. S mit ad a sors, ezzel a társasággal játszanak az NB II. Nyugati-csoportjának a hétvégén esedékes rajtján is, szintén Kozármislenyben.

A Magyar Kupában a következő fordulót októberben rendezik, akkor már az élvonalbeliek részvételével is. Sorsolás még nincs, így egyelőre nem tudni, kivel mérkőzik majd meg az MLE R-Bus.

– A Nyugati csoportban 12 csapat szerepel, a célunk a visszajutás a bajnokság végén – hallottuk Rack Róberttől, az MLE R-Bus tulajdonos-elnök-szakosztályvezetőjétől. – A második hétvégén a nagy rivális Videotonhoz megyünk, amelynek szintén a felkerülés a célja. Ez a bajnoki amolyan vízválasztó lesz, mert a többi gárdát kötelező lesz megverni.

Az NB I.-ből kiesett MLE R-Bus játékoskerete a legutóbbi évadhoz képest megváltozott, egy-egy horvát és szlovén futballista, valamint Ács Krisztina távozott, visszatért viszont Kovács Zsófia (Astra), valamint az ifiből felkerült Balogh Réka. Rack közölte, hogy náluk ősszel négy horvát és egy német focista játszik majd. A horvátországi vonal abban is kifejezésre jut, hogy maradt a szakmai igazgató az eszéki Dejan Berger.

– Kell még idő ahhoz, hogy összerázódjunk, de idővel ez is sikerülni fog – mondta Rack.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában