Labdarúgás

2021.06.24. 08:47

Olyan játékosokat figyelnek, akiket más nem néz

Gőzerővel készül már a Szentlőrinc is a labdarúgó NB II. 2021/2022-es idényére, habár a keret még bőven alakulhat, mire felharsan a nyitómeccsen a kezdősípszó.

Kvanduk Bence

Forrás: Szentlőrinc SE

Már Marián Sluka és stábja is elkezdte a Szentlőrinc labdarúgóit felkészíteni az NB II. következő szezonjára. Munkájuk olyan szempontból is érdekes, hogy egyelőre még közel sem a végleges játékosállomány áll rendelkezésükre.

– Még nem teljes a keret. Most kezdtük el a munkát, még az út elején járunk – árulta el Fekete Tivadar, az egyesület sportszakmai igazgatója. – Továbbra is olyan játékosokban gondolkozunk, akik a stratégiánknak megfelelőek, akiknek az egyéni céljai összeegyeztethetőek a klubéval. Olyan labdarúgókat figyelünk, akiket más nem néz. Megvannak a jelöltek.

Az egyértelmű, hogy az NB II.-es együttesek számára egy jó középcsatár, egy erős center megszerzése az egyik legnehezebb feladat a nyáron, főleg, ha véges pénzügyi keretből kell dolgozni. Az is igaz viszont, hogy a Lőrinc a tavalyi őszt megoldotta úgy, hogy nem volt igazi kilencese.

– Nem biztos, hogy szükségünk van egy erős, de statikus centerre. Eddig is olyan csapat voltunk, amelyik törekedett arra, hogy a labdarúgást játssza. Nem azok voltunk, akik csak túl akarták élni a meccseket defenzív, racionális focival, hátul ácsorogva. Próbáljuk vegyíteni az élvezetes, lendületes nyílt futballt a stabilitással. Persze, van olyan ellenfél, amellyel szemben nem mi vagyunk az esélyesek, és más stratégia szükséges, de azt akarjuk, hogy a csapat futballozzon – jelentette ki a vezető.

Ehhez idén már a pálya is adott lesz, hiszen elkezdték rendbe tenni a talaját, azonban még bőven van vele munka.

– Az idény elejére nem lesz kész a pályánk. Ugyanaz lesz a forgatókönyv, csak máshonnan megközelítve, mint az előző szezonban. A bajnokság elején, függetlenül attól, hogy hazai meccsünk következik, mi idegenben fogunk játszani – avatott be minket a vezető.

Az előző idényben több játékost is az első osztály csapataitól, az akadémiákról vett kölcsön a Lőrinc, s ők bebizonyították, helyes lehet ez az irány. Idén is számíthatunk hasonló hátterű labdarúgókra a keretben.

– Továbbra is mi leszünk nagy valószínűséggel a legfiatalabb átlagéletkorú csapat. Ez több szempont miatt is így alakul. Egyrészt azoknak a játékosoknak, akiknek akár akadémián, akár más nagyobb kluboknál nincs esélyük, hogy a felnőtt futballba integrálódjanak, annak megadjuk a lehetőséget úgy, hogy eredményesek maradjunk. Törekszünk rá, hogy a magyar futball palettájára termeljünk olyan labdarúgókat, akikből profitálhat. Nagy Barnabás például a mostani felkészülést már az MTK-val kezdte, és jó esélye van a szűk keretbe kerülni, de Hleba Tamásnak is mi adtuk meg az utánpótlást követően igazából a komoly felnőtt éveket, és most olyan csapattól kapott szerződést, amely egészen más célokért megy majd – tette hozzá, kiemelve, saját neveltjeikre is ugyanúgy figyelnek.

– Itt van Pretzl Milán is, akinek a története szinte mesébe illő. Egy kis faluból érkezve úgy dolgoztunk vele, hogy már NB II.-es mérkőzés szerepel a neve mellett 18 évesen. Vannak még olyan játékosok az utánpótlásunkban, akikben látom a fantáziát, és eljuthat oda, hogy velük is számolhassunk az első csapatnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában