Tollaslabda

2021.07.08. 12:50

Krausz Gergely történelmet írt tokiói kvótájával

Nagy az öröm: Krausz Gergely (27), a Multi Alarm SE (MASE) tollaslabdázója indulhat a tokiói olimpián. Ebben a sportágban ő lesz az első magyar férfi versenyző, aki ott lehet a nyári játékokon.

Horváth László

Forrás: MTI

A hét elején tette közzé a nemzetközi szövetség, hogy a kvalifikációs ranglistáján Krausz Gergely a 38. helyen zárt, ezzel pedig olimpikon lett férfi egyesben. Érdekesség, hogy a MASE-t a legutóbbi olimpián is képviselte valaki, ő Sárosi Laura volt, aki most is kijutott, de már szegedi színekben.

– Szörnyű hónapok vannak mögöttem, május óta izgultam, hogy sikerül-e az olimpiai részvétel – nyilatkozta lapunknak Krausz. – Ez a bizonytalanság kihatott az edzésmunkámra is, az eszem mindig ezen járt, de hála istennek, most már vége, fellégezhetek. Óriási dolog az életemben, hatalmas lépés a pályafutásomban. Csaknem húsz éve kezdtem el tollaslabdázni, ez most az eddigi karrierem megkoronázása. Aminek még örülök, hogy ezzel megkönnyebbült a családom is.

Csorba József, a Magyar Tollaslabda Szövetség volt elnöke, a MASE szakmai vezetője szerint rendkívül erős mezőny gyűlik majd össze férfi egyesben Tokióban, ezért Krauszra nehéz ellenfelek várnak. Hogy kikkel fog játszani, az csütörtökön 15.00 órakor dől el, amikor Londonban megtartják a sorsolást.

A hazai szövetség közleményében szívből gratulált Krausznak, szerintük történelmi sikert ért el azzal, hogy elsőként léphet pályára magyar férfi versenyzőként az olimpiai játékokon. „Tokióban hazánkat képviselve, újabb versenyszámot rajzolt fel a magyar sporttérképre, ami a hazai sport fejlődését is mutatja” – áll a gratulációjukban.

Krausztól tudjuk, a többi magyar olimpikonnal együtt jövő pénteken indul útnak Japánba, ahol július 23-án tartják az ünnepélyes megnyitót, a tollaslabdázók másnap pályára lépnek.

Mórtól Tokióig

Krausz Gergely 27 éves, 188 centi magas, 78 kilós, móri születésű, az egyetemi évei alatt került Pécsre, akkor igazolt a Mult Allarm SE-be.

Tavaly októberben sérülés miatt egy hónapot ki kellett hagynia, elmondása szerint akkor 2-3 kiló izom eltűnt róla, ami hátráltatta a felkészülését.

Már 2014 óta verhetetlen a férfiaknál idehaza, a legutóbbi három világbajnokságon egyedüli magyarként indult. Tavaly Ugandában nyert nemzetközi versenyt.

Villamosmérnök végzettségű, de mostanában a munka (egy épületvillamossági cégnél helyezkedett el) érthetően háttérbe szorul nála.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában