Kosárlabda

2021.08.17. 00:00

Csirke Ferenc reméli, a szurkolók is velük lehetnek

A klub filozófiája nem változott, a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata továbbra is azon az úton jár, amelyen az előző szezonban is, épít a pécsi, pécsi kötődésű játékosokra, továbbá sok lehetőséget ad a Rátgéber Kosárlabda Akadémiáról érkező tehetséges fiataloknak.

Szabó Dániel

Fotó: L. P.

Az előző idényben látottak, tapasztaltak alapján nyugodt szívvel kijelenthető, jó úton jár a PEAC-Pécs! A Csirke Ferenc által irányított pécsi csapat ugyanis a mezőny egyik üde színfoltja volt, a szakmai stáb nem félt attól, hogy tizenéves fiataloknak adjon játéklehetőséget. A csapat felnőtt (ámde szintén fiatal) válogatottjai, Kiss Virág és Wentzel Nóra markáns szereplőkké nőtték ki magukat, mindketten húzóemberekké váltak.

– Az őszi koronavírusos időszak után óriási szükségünk volt a csapatkapitányunkra, Sarok Nikire! Ha ő akkor nem szedi össze a lányokat, és nem játszik jól, akkor nem végzünk az ötödik helyen az alapszakaszban – fogalmazott Csirke Ferenc, a PEAC-Pécs vezetőedzője. – Nem kérdés, több volt abban a szezonban: a többiekhez képest kicsit többet kaptunk a vírusból, ráadásul a második hullám a legrosszabbkor, az alapszakasz végén ért utol minket.

A nehézségek ellenére a PEAC-Pécs nagyon jó benyomást keltett a 2020/2021-es idényben, nem csoda, hogy mindezek után az új szezont illetően az volt a terv, hogy együtt tartják a magyarokat, plusz marad a szlovák válogatott Nikola Dudásová – és ezt a keretet erősítik meg további légiósokkal. Ám közbeszólt Kaposi Pálma bejelentése, miszerint abbahagyja a játékot.

– Hatalmas dolog, hogy olyan értékes fiatalokat, mint Kiss Virág és Wentzel Nóra, meg tudtunk tartani, elég rendesen csábították őket itthonról és külföldről egyaránt! Kaposi Pálma helyére magyar játékost már nem tudtunk igazolni, ezért úgy döntöttünk, hogy Tyaunna Marshall és Chelsea Nelson mellett lesz még egy külföldi érkezőnk: a szerb Ivana Brajkovicra esett a választásunk. Szükség lesz a négy légiósra, hiszen nem csak a magyar bajnokságban és a kupában vagyunk érdekeltek, hanem indulunk a nemzetközi porondon, az Európa Kupában is, így könnyen lehet, hogy karácsony­ig húsz mérkőzés vár ránk.

És hogy mire lehet majd számítani a PEAC-Pécstől a következő szezonban? Nem kérdés, mind egyénileg, mind csapatszinten fejlődni akar, előrébb szeretne lépni a pécsi hölgykoszorú.

– Egyértelmű célunk van a bajnokságban: be szeretnénk jutni a legjobb négybe! Nem lesz könnyű, mert ismét nagyon erős lesz a mezőny, szerepel benne egy Euroliga négyes döntőt játszó csapat, a Sopron, valamint egy Európa Kupa bronzérmes, a Szekszárd! A Sopron, a Győr és a Szekszárd véleményem szerint ugyanolyan jó lesz, mint tavaly, a Csata két magyar válogatott játékossal erősített, és erős lesz a Diósgyőr is – mondta Csirke Ferenc.

– Nagyon bízom benne, hogy az előttünk álló szezonban ott lehetnek a szurkolók a lelátón, borzasztó volt nélkülük! Mindent lehetett hallani, a cipőcsikorgást, mindent – csak éppen szurkolást nem. Remélem, hogy ott folytatjuk, ahol tavaly, a bajnokság elején abbahagytuk: ott lesz a csarnokban a nem nagy létszámú, de annál lelkesebb szurkolótáborunk, amely aztán a szezon végére egyre népesebb lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában