tollaslabda

2021.08.06. 12:59

Már holnap visszamenne Tokióba Krausz Gergely

Lesz miről mesélnie az unokájának Krausz Gergelynek, az olimpiát megjárt tollaslabdázónak. Ahogy mondja, örök élmény volt számára Tokió, ami pluszmotivációt ad neki a további pályafutására.

Horváth László

Tokió, 2021. július 25. Krausz Gergely játszik az indonéz Anthony Sinisuka Ginting ellen a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia tollaslabda-bajnoksága férfi egyes csoportmérkõzésén a Muszasino Sportközpontban 2021. július 25-én. Krausz Gergely vereséggel kezdte meg a csoportküzdelmeket. MTI/Kovács Tamás

Fotó: Kovács Tamás

Az ötkarikás játékok történetének első férfi magyar tollaslabdázójának, Krausz Gergelynek, a Multi Alarm SE játékosának két mérkőzés jutott a nyári játékokon, mindkettőt elveszítette a csoportjában, ezzel hamar kiesett. Ahogy megfogalmazta, az indonéz elleni sima vereség a papírformának megfelel, az orosz ellen viszont a végére elfáradt, ez döntött.

– Összességében a szereplésemet illetően rosszabbra számítottam, sokat jelentett, hogy kint egy hetet tudtam edzeni olyanokkal, akiktől csak tanulni lehet – kezdte a visszaemlékezést Tokióra. Múlt pénteken ért vissza Magyarországra, első útja szüleihez vezetett Mórra, Pécsett most szerdán találkozhatunk vele személyesen. – Örök élmény marad nekem az olimpia, megérte az a sok munka, amit eddig a tollaslabdázásba belefektettem. A kijutásom motivációt ad nekem a jövőt illetően.

Krausztól tudtuk meg, hogy az apartmanban egy szobában volt Fucsovics Mártonnal. Nem győzte vigasztalni, amikor eldőlt, hogy a teniszező sérülés miatt nem léphet pályára. Szerencséjük volt, az ablakukból gyönyörű kilátás nyílt egy folyóra, míg a másik magyar tollaslabdázó, Sárosi Laura csak a belső udvarban „gyönyörködhetett”. Szerinte egészen kényelmes volt a gipszkarton ágy, amitől sokan előre rettegtek.

– Ideálisak voltak a körülmények, gondolok itt a szállásra, az étkezésre, az edzéslehetőségre, meg mindenre. Rengeteg volt a japán önkéntes, akik nagyon készségesen segítettek mindenkinek. Nagyon összetartó volt a magyar delegáció, ez is tetszett. Végig kiváló volt Tokióban a hangulat, élveztem az ottani napokat.

Krausz a héten már dolgozik (villamosmérnök végzettségű, épületvillamossági cégnél helyezkedett el), a tervei szerint napokon belül újra ütőt vesz a kezébe, hogy aztán jövő héten elutazzon nyaralni az Adriára, amit nagyon szeret.

Arra a kérdésünkre, hogy ha azt mondanák, holnap mehetne vissza Tokióba, természetesen egy határozott „naná” volt a válasz. Amin nem is csodálkozunk...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában