Kosárlabda NB I.

2021.12.18. 20:02

Könnyedén nyert Pécsen a Szeged

Az első perceket követően szinte nem is volt esélye arra a PVSK-Veolia NB I.-es férfikosárlabda-csapatának, hogy nyerjen a Szeged ellen a bajnokság 12. fordulójában. Egyszerűen nem tudták limitálni a kiválóan dobó vendégeket.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Nem kezdett rosszul a PVSK a Szeged ellen, viszont a vendégek gyorsan kifogták a szelet a vitorlájából, és szép lassan egyenlítettek, majd fordítottak. Onnan pedig nem volt visszaút a Pécs számára, Haynes-Jonesék sok labdát szórtak el, és gyakran vállalkoztak rossz helyzetből dobásra. Az amerikai irányító is előszeretettel hajigált két védő szorításából triplát, sajnos alacsony hatékonysággal.

 

Bár a második negyedben a támadások sokkal kevésbé akadoztak, a védekezés sehogy sem akart összeállni, Cookék gyakran találták magukat teljesen üresen, és így dobálhatták a könnyű kosarakat. Aki pedig abban reménykedett, hogy a nagyszünetben Dragan Alekszics összeszedi a Pantherst, csalódnia kellett. A fordulás után ugyanis ott folytatták a csapatok, ahol abbahagyták a pihenő előtt. Így pedig az SZTE teljesen ki is engedhetett a záró tíz percre, mert addigra bőven eldőlt a meccs.

PVSK-Veolia–Szeged 93-115 (18-31, 25-32, 21-31, 29-21)

Férfi kosárlabda NB I., 12. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok. Vezette: Tőzsér, Minár, Horváth Cs.

PVSK: Illés M. 8/6, Goldring, Bryson 15/6, Ivosev 7, BRKICS 25. Csere: Haynes-Jones 19/9, Bíró O. 9/3, Gordon 10/3, Hőgye, Meleg G. Vezetőedző: Dragan Alekszics.

Szeged: PERSONS 26/12, COOK 34/24, Szatmári 6, Hunt, ALSTON 26. Csere: BOGNÁR K. 17/6, Keller I. 4, Kerpel-Fronius G., Filipovics 2. Vezetőedző: Simándi Árpád.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában