Kézilabda

2022.01.11. 09:29

Gőzerővel készül már a tavaszi rajtra a Sport36-Komló

Megkezdte a felkészülését a tavaszi bajnokik sorára az élvonalban szereplő Sport36-Komló férfikézilabda-csapata, amely a 9. helyen várja a februári folytatást.

Kvanduk Bence

Képünk egy korábbi mérkőzés illusztrációja

Fotó: Löffler Péter

Már javában zajlik a munka a Sport36-Komló otthonában is, ahol Kilvinger Bálint vezetőedző igyekszik a csapatát a lehető legjobb állapotba hozni a február 5-i Balatonfüred elleni NB I.-es találkozó előtt. 
– A célunk, hogy a lehető legjobb állapotba kerüljünk a rajtra. A felkészülés elején a fizikális edzésekre helyeztük a hangsúlyt, de készülünk taktikailag is a mérkőzésekre. Ez egy rövid periódus, nagyjából egy hónapunk van, ami alatt fel kell készülnünk. Ennek szellemében dolgozunk – jelentette ki a tréner. 

A felkészülés alatt tétmeccset is játszania kell majd Takács Bencééknek, ugyanis a Liga Kupa-fordulóit még ebben a hónapban befejezik, kétszer egymás után, egy nap alatt lejátsszák az oda- és a visszavágót is. 
– Lesznek Liga Kupa-meccseink a rajtig, amiken a fiatalok is több szerepet kapnak majd, illetve lesznek edzőmeccseink. A Kecskeméttel, a PVSE-vel és a Fradival játszunk majd, igyekszünk elosztani a terheket – tette hozzá. 
 

Az edzésekbe már a sérülésből lábadozó Vaskó Péter és Szkokán Szabolcs is be-be tud kapcsolódni. 
– Vannak olyan edzésrészek, amiken csatlakoznak hozzánk, de külön is dolgoznak. Remélem, a következő két hétben egyre jobban be tudnak kapcsolódni a közös tréningekbe. Annak szellemében dől el, mikor tudnak teljes értékű munkát végezni, hogy hogyan reagálnak ezekre a részterhelésekre – árulta el. 
 

A csapat az ősszel tíz pontot gyűjtött, s egyre stabilabb lett, de természetesen figyelik, kivel lehetne erősíteni. 
– Érkezhet esetleg erősítés a keretbe, de meglátjuk, a piac mit enged. Tőlünk is lesz olyan játékos, aki a több játéklehetőség és a fejlődése érdekében kölcsönbe megy – mondta. 

Öt kupa- és három edzőmeccs jön
Már szerdán játékszituációban is megnézheti a vezetőedző, hogy az ünnepeket követően hogyan mozognak a játékosai, Szegeden a Kecskeméttel mérkőznek majd. Ezt követően pedig jön is az első Liga Kupa-duplaforduló a NEKA otthonában a következő hét keddjén. A Komló programja a bajnoki rajtig: Kecskemét–Komló (01. 12., Szeged), NEKA–Komló (01. 18., Liga Kupa oda- és visszavágó is), Komló–PVSE (01. 22.), Budai Farkasok–Komló (01. 25., Liga Kupa), Ferencváros–Komló (01. 28.), Vecsés–Komló (01. 29., Liga Kupa oda- és visszavágó is).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában