NB II.-es foci

2022.11.28. 09:48

Ízelítőt kapott a Szentlőrinc a PMFC erejéből – reakciók

Feszült, érdekes, ugyan egyéni hibákkal megtűzdelt, de jó meccset játszott egymással a PMFC és a Szentlőrinc, amelyet előbbi nyert. Közben a Kozármisleny hatot kapott.

K. B.

Fotó: Löffler Péter

Megnyerte egy a ráadásban szerzett drámai góllal a győzelmet a PMFC a Szentlőrinc elleni derbin, aminek érzelmi töltetét tovább növelte, hogy egy korábbi lőrinci támadó, Harsányi István szerezte a mindent eldöntő találatot a ráadásban.

– Ez egy igazi derbi volt – jelentette ki Lazar Stanisic, aki az öt sárga lapos eltiltását töltő Weitner Ádám helyett meccselt. – Intenzív találkozó volt. Az első félidőben kevesebb volt a foci, mint azt előzetesen megbeszéltük az öltözőben, de a második játékrész már sokkal jobb volt. Pontrúgásból kaptunk egy gólt ugyan, de megint megmutattuk, hogy jó a mentalitásunk. Ez nekünk egy nagy győzelem!

Persze a lőrinciek előtt is ott volt a lehetőség, hogy a maguk javára döntsék a találkozót. Szabó Máté, Daróczi, Rétyi is járt közel a gólhoz, de betalálni csak a korábban Pécsett is megfordult csatárnak, Grumicsnak sikerült.

– Kaptuk egy kis ízelítőt, miért is van a PMFC a tabellán abban a pozícióban, ahol éppen van – kezdte már Jeremiás Gergő, a Szentlőrinc vezetőedzője. – A csapatom nagyon sokat tett azért, hogy ponttal távozzon. Sokáig vezetett ugyan a Pécs, de mindkét félidőben volt egy-két lehetőségünk, hogy az eredményt kozmetikázzuk, legalább döntetlenre hozzuk. A játékosok nagy akarata egy góllal jutalmazódott, de amikor azt hittük már megvan a mérkőzés, még tudott váltani a Pécs, és begyűrte a győztes gólt. Nagyon sajnálom, végtelenül sokat jelentett volna a mi szempontunkból a pontszerzés, de most gratulálnunk kell a PMFC-nek!

A Kozármisleny meccsén közben sorra potyogtak a gólok, csak rossz előjellel. A házigazda Szombathely szerzett ugyanis hatot a végső tíz találatból.

– Rengeteg hibával játszottunk, ezt a Haladás könyörtelenül kihasználta – mondta Szekeres Zoltán, a Kozármisleny trénere. – Hiába volt még több helyzetünk is, azokból csak négy gólt sikerült szerezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában