Labdarúgás

2022.11.17. 12:01

Karácsony előtt találkozhat múlt és jelen: közeleg a hetedik Horfer-Focivilág kupa

Móga Richárd

Forrás: VII. Horfer-Focivilág Kupa/Csobán Dominik

Immáron hetedik alkalommal rendezik meg decemberben Mohácson a Horfer-Focivilág kupát. A teremlabdarúgó-torna idén először két hétvégét is magába foglal, december 11-én a női kategóriáé lesz a főszerep, míg december 16 és 18 között a férfiak mérkőznek meg amatőr és a profi kategóriákban. A két főszervező, Schmidt Zsolt és Szabó Gábor egy egykori hagyományt újraélesztve álmodták meg a kupát, és indították el még 2015-ben, azóta pedig minden évben egyre színvonalasabb eseményt varázsolnak Mohácsra, ami rengeteg embert vonz a helyi sportcsarnokba erre a pár napra.

Szabó Gábor: – Nagy hagyománya van Baranyában a téli teremlabdarúgó-kupáknak. Nívós tornákat rendeznek többek között Komlón, Kozármislenyben és ha jól értesültem, idén Pécsett is elindul egy hagyomány, sok sikert kívánunk nekik is. Mind a ketten nagyon szeretjük a kispályás labdarúgást a szervezőtársammal. A városban komoly hagyományai voltak ennek a szakágnak, majd a sportcsarnok elkészülte után, Tóth Attila szervezte a téli teremlabdarúgást, aki nagyon komoly tornákat szervezett. Ezeken nekem is szánt szerepet, így testközelből láthattam a szervezést és lebonyolítást. Miután ő elköltözött a városból, pár év szünet következett. Már ezen évek alatt megfogalmazódott bennünk egy hasonló torna létrehozása, ez 2015-ben sikerült is. Nyugodtan mondhatjuk, hogy hét év alatt számtalan csapatot, profi és amatőr labdarúgókat sikerült ide csábítani, ezzel is emelve a torna színvonalát. Természetesen ide tartoznak olyan, Mohácsról induló játékosok is, akik most magasabb osztályban szerepelnek, őket ilyenkor láthatja a hazai közönség. Karácsony előtt találkozhat múlt és jelen.

Schmidt Zsolt az esemény kapcsán így vélekedett: – Számomra ez a torna egy régi hagyomány életre hívását jelenti. Közel áll hozzánk az ilyen rendezvények szervezése és lebonyolítása, célként a helyi és régiós sportélet színesítése, amatőr, profi és női csapatok megjelenésének biztosítása. Továbbá nagyon hasznos még a sportbaráti kapcsolatok ápolása, valamint annak kiszélesítése. Szerencsére nagyon népes a segítői stábunk. Médiamunkatársak, jelenlegi és egykori kézilabdázók és labdarúgók segítenek minket idén is. Évről évre nagyjából 10 fős stábbal dolgozunk, közösségi szolgálatot teljesítő diákokkal kiegészülve. Minden stábtag segít az előkészületekben, szervezésben, lebonyolításban és az utómunkálatokban is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában