Vízilabda OB I.

2023.01.14. 20:52

Nem hitték el, hogy szorosabb is lehetne

Szűcs Zsolt

Fotó: Karnok Csaba

Bár a találkozó előtt Török Viktor, a pécsiek mestere reményét fejezte ki, hogy az évet lelkesen kezdő csapata végre megállíthatja a Szolnok velük szemben immár tíz összecsapás óta tartó győzelmi sorozatát, az eredményjelző már az első negyed végén lelohasztani látszott e törekvését. Nem mintha 4–1-ről éppenséggel lehetetlen lenne e sportágban fordítani, ám eddig a játék képe sehogyan sem ígért későbbi hazai fölényt.  

A labdát ugyan még a hazaiak üdvöskéje, Gaszt Roland hozta el a ráúszáskor, ám itt nagyjából véget is ért a pécsi előny. Szeghalmi vezető találata után az egyenlítés még gyorsan megvolt Csorba emberelőnyös találatával, utána azonban csak a pécsi hálóba potyogott a labda. Átjáróháznak ugyan nem neveznénk a Vasút védelmét, ám a lényegesen erősebb játékerőt képviselő Tisza-partiak csak meg-megtalálták benne a réseket. És mert ugyanez a próbálkozás s túloldalon sorra elakadt a falként eléjük meredező blokkokon, szép lassan növekedni kezdett a vendégelőny.  

Amely aztán a kissé feljavuló hazai védelem nyomán a második negyedben kissé megtorpant, hat perc alatt mindössze egyetlen vendéggól született – igaz, pécsi közben egy sem.

A nagyszünetben mindkét edző felpörgető instrukciókkal láthatta el játékosait, alig két perc alatt több találat esett ugyanis, mind az előző egész negyedben. Ráadásul több pécsi, mint szolnoki – Keresztúri révén köztük egy a találkozó első büntetőjéből –, ám az időlegesen feljavuló támadások érdemi felzárkózást mégsem hozhattak.

A negyed 4. percében Józsa a meccs indításával tette a labdát a túlsó kapu előtt magára hagyott Pásztor kezére, aki azonban kissé túlgondolta az ajtó-ablak helyzetet, Gelencsér pedig jó irányba nyújtózkodva védte közeli lövését. Ahogyan egy perc múlva még nagyobb bravúrral Schmölcz ötméteresét is.

Összegzésként azt mondhatnánk, hogy bár a vendéggyőzelem ennél sokkal magasabb pécsi fordulat esetén sem valószínű, hogy veszélyben forgott volna – ám megpróbálni meg lehetett volna nagyobb elánnal küzdeni; kissé az lehetett a publikum érzése, hogy a pécsiek eleve nem hitték el, hogy lenne bármi keresnivalójuk nagynevű ellenfelükkel szemben.

A következő hetekben kissé felpörög az OB I. programja, hiszen a későbbi válogatott-meccsek miatt több szerdai fordulót is tartanak; így a PVSK a hét közepén máris a Vasasnál vendégeskedik.

PVSK Mecsek Füszért–Szolnok 9–16 (1–4, 1–2, 5–6, 2–4)
Vízilabda OB I., férfiak, 8. forduló, Pécs, 200 néző. V.: Fodor Rajmund, Kovács Soma.
PVSK Mecsek Füszért: Gelencsér – Kolozsi 3, Keresztúri 2/1, Csorba 3, Reisz, Vogel Simon 1, Gaszt. Cs.: Pellei, Lajkó, Kókai, Némethy, Dubinák, Szabó G. Vezetőedző: Török Viktor.
A Szolnok góllövői: Szeghalmi 4, Jansik D. 2/1, Pásztor 3, Pető 2, Ágh 2, Vismeg, Cseh 1/1, Belényesi.  
Gól/emberelőnyből: 4/8, ill. 3/8.
Gól/ötméteresből: 1/1, ill. 2/3.  

A forduló további eredményei: FTC–UVSE 12–5, KSI–Szentes 11–12, BVSC–Miskolc 10–10, Eger–Szeged 8–7 , Vasas–Honvéd 8–11 , OSC–Kaposvár 17–7 .

Következik. 9. forduló, január 18., szerda, 20.00: Vasas–PVSK. Hazai medencében (10. forduló), január 21., 19.00: PVSK–KSI.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában