Példaképek gyűrűjében

2023.05.08. 16:03

Három baranyai paralimpikont is vendégül látott Novák Katalin köztársasági elnök

Móga Richárd

Forrás: Novák Katalin /FB

Fotó: Donat Kekesi

„Igazi példaképek gyűrűjében - paralimpikonokkal találkoztam” – tette közzé közösségi felületein Novák Katalin köztársasági elnök, aki nemrégiben fogadta a magyar csapat tagjait, akik már teljes erőbedobással készülnek a 2024-es párizsi paralimpiára.

– Jó érzés volt ott lenni ennyi bajnokkal. Egy ilyen esemény mindig nagyon motiváló tud lenni és egy új löketet tud adni – nyilatkozta lapunknak Konkoly Zsófia, aki Baranyából volt jelen a pécsi születésű Kiss Péter Pállal, paralimpiai bajnok kajakozóval, valamint a szigetvári születésű Papp Biankával, akit 2022-ben megválasztottak az év női parasportolójának.

 A csapat tagjai a legutóbbi paralimpián összesen 7 arany, 5 ezüst és 4 bronzéremmel bővítették a magyar éremgyűjteményt.

A PSN Zrt. két kiválósága, Konkoly Zsófia és Iván Bence kedden utazik egy Világkupára, ahol ismételten szeretnének maradandót alkotni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában