Labdarúgás

2023.07.02. 20:30

„Csoda, hogy túléltük”: siker nélkül, kétszáznál is több kapott góllal végzett a Kétújfalú

Kétszázharmincnégy kapott, tizenöt lőtt gól, ráadásul egyetlen egy győzelem sem áll a megye egyes bajnokság utolsó helyezettjének, a Kétújfalunak neve mellett. Egy döntetlent ugyan sikerült összehozni, de büntetéseknek köszönhetően mégis –6 ponttal fejezte be az idényt Varga Zoltán alakulata. Az okokról, a nehézségről, na meg a jövő évi tervekről mesélt a kemény heteket megélt vezetőedző. 

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Izgalmas, eseménydús meccseket lehetett látni az AutóCity Volkswagen Baranya Megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság tavalyi idényében, de volt egy alakulat, amely igencsak kilógott a mezőnyből. A Kétújfalu labdarúgócsapatáról van szó, akik ellen a vetélytársak általában félgőzzel is gólfesztivált tartottak. Huszonhat fordulón át egyszer sem nyert a brigád, kétszázharmincnégy alkalommal kapitulált és csupán tizenöt gólt szerzett. Igaz, egy döntetlent sikerült elérni a Szentlőrinc II. ellen (1–1), de az idény végére mégis -6 ponttal végzett az együttes.

– Egy csoda volt, hogy túléltük ezt az évet, mentálisan nem volt ez egy egyszerű dolog – nyilatkozta lapunknak a Kétújfalu vezetőedzője, Varga Zoltán. – Sokat töprengtünk, de végül elvállaltuk a megye egyet, hiszen abban bíztunk, hogy az utolsó pillanatokban majd sikerül megerősíteni a keretet.

A 2022/23-as szezon első fordulója után talán még senki nem gondolta volna, hogy ilyen gyötrelmes pontvadászata lesz a csapatnak, hiszen a nyitányon csupán egygólos vereséget szenvedett a Kétújfalu a Siklós vendégeként (1–0). A következő három találkozó eredményét látva viszont látni lehetett, hogy hatalmas a lemaradás a többiekhez képest. Huszonnégy kapott és két lőtt gól volt ezeken a meccseken a mérleg. Tegyük hozzá, ezt követően jött a bravúros pontszerzés: a tizedik percben már megfogyatkozott a Kétújfalu, sőt, a harminchatodik perctől már kilenc emberrel játszott, de a második félidőben így is sikerült kiegyenlíteni és megőrizni a döntetlent.

A téli átigazolási időszak során sem sikerült megerősíteni az együttest – ilyenkor egyébként is nehéz, a tabellát látva pedig még nehezebb volt – , ezzel úgy vitte végig az évet Varga Zoltán legénysége, hogy néhány játékosa az egész hétvégéjét beáldozta, ugyanis az utánpótlásban is helyt kellett állni.

Ennek ellenére a büntetéseket nem lehetett elkerülni. Az U16-nál létszámproblémák adódtak, így a szövetség pontlevonással sújtotta a felnőtteket. Szerencsére a szezon végére megoldódott a dolog, sikerült betölteni az üres helyeket.

– A megye kettőben indulunk a következő idényben, pont a héten lett ez hivatalos – mesélt a tervekről a tréner. – Nem akarunk beleesni abba a hibába, mint tavaly. A Szentlőrinc II. megszűnése csúnyán szólva jól jön nekünk, hiszen onnan tudunk igazolni, köszönhetően, hogy néhányan szigetvári kötődésűek. Velük kiegészülve még megfontoltuk az esetleges megye egyes indulást, de inkább egy új csapatot építünk. Szeretnénk jövőre az élbolyban végezni, de a legfontosabb feladatunk az, hogy a nézőket visszacsaljuk a pálya szélére, a játékosok pedig önbizalmat szerezzenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában