Úszás

2023.08.18. 11:00

Idén is medencébe ugranak Harkányban

Kvanduk Bence

Forrás: MW (illusztráció)

Idén sem maradnak nívós úszóverseny nélkül a harkányiak, hiszen 38. alkalommal is megrendezik a Harkány Sprint Nemzetközi Úszóversenyt, s a dr. Vlaskovits József Emlékversenyt. A Dél-baranyai Úszóegyletet a hagyományossá vált megmérettetés megszervezésében a helyi Gyógyfürdő Zrt., valamint a város önkormányzata is hathatósan segíti. 

Mint megtudtuk, idén öt ország versenyzői állnak rajthoz. A rendező város sportolói és számos hazai úszó mellett szerbek, horvátok, románok, bosnyákok és szlovákok érkeznek majd, hogy próbára tegyék képességeiket. 

A minden évben hatalmas érdeklődést kiváltó, és szép hazai sikereket hozó eseményt az idén úszni megtanult gyerekek bemutató úszása indítja útjára szeptember első hétvégéjén – azaz másodikán – a fél tizenkettes megnyitót követően. 

Ez a verseny számos világbajnoki és olimpiai érmet elnyert versenyző számára jelentette a kezdeteket. Közülük többen is megtisztelték az elmúlt esztendőkben részvételükkel a versenyt, s megmérettették magukat a jövő generáció úszópalántáival.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában