Futsal

2023.09.08. 09:30

Kellenek a drukkerek a nehézségek áthidalásához: dobogós csapat ellen folytatja a PTE-PEAC

Sok idő nem volt a sebek nyalogatására, de nincs megállás: a PTE-PEAC futsalcsapata pénteken 19 órától ismét parkettre lép, méghozzá hazai környezetben a dobogó harmadik fokán álló Nyírbátor ellen. Természetesen továbbra is a történelmi győzelem lebeg a baranyai együttes játékosainak szeme előtt, azonban ehhez elengedhetetlen, hogy a szurkolók hatodik emberként kiegészülve támogassák a csapatot.

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Jobb passzban is volt már a PTE-PEAC futsalcsapata, de akármennyire is fájó még a hétfői vereség az újonc Maglód ellen, nincs idő a sebek nyalogatására, menni kell tovább. Abból a szempontból szerencsés helyzetben van a pécsi együttes, hogy hazai környezetben vigasztalódhat, így a szurkolók segíthetnek a játékosoknak áthidalni ezt az időszakot. 

A cél tehát nem változott: Élő Tibor legénysége szeretné megszerezni az első történelmi sikerét az élvonalban, még ha ez nem is ígérkezik egyszerűnek a tabella harmadik helyén álló Nyírbátor ellen. Persze ezen a szinten már egyetlen bajnoki sem számít sétagaloppnak, de az kétségtelen, hogy papíron a hét elején könnyebb dolga lett volna a baranyai csapatnak. 

A PTE-PEAC az idei idényben egyetlen pontot szerzett, azt épp a legutóbbi hazai ütközeten az Aramis ellen (3–3), továbbá hat rúgott és tizenegy kapott találat áll az együttes neve mellett. Ezzel szemben a nyírbátori alakulat kétszer nyert és egy döntetlennel büszkélkedhet. Emellett tizenkétszer volt eredményes és tízszer kapitulált. 

Egy szó mint száz: a szurkolóknak hatalmas szerepük lesz abban, hogy a pécsi futsalcsapat elérje kitűzött célját az ötödik fordulóban, idénybéli harmadik hazai találkozóján. 

Tóth Márk, a PEAC kiválósága: – A hétfői fájó vereség után sok időnk nem volt helyretenni magunkat fizikálisan és mentálisan, de ez már az NB I., meg kell oldani. Az ellenfelünkről annyit tudok, hogy brusztolós, küzdős csapat, és ez a hozzáállás kiegészül náluk pár remek egyéni képességekkel rendelkező játékossal. Bízom benne, hogy a szurkolóink ismét szép számmal kilátogatnak, így megadhatják azt a pluszt, amire szükségünk van egy ilyen nehezebb hét után.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában