Kosárlabda

2023.10.11. 20:30

Törökországba utaztak, de nem egy last minute ajánlatnak köszönhetően

Törökországba utazott az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata, de nem egy last minute ajánlatnak köszönhetően, hanem azért, mert kezdődik a FIBA Európa Kupa csoportköre, így csütörtökön 19.30-tól már Bursa városában léphet parkettre Jovan Gorec együttese.

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Nagyon hosszú utat tett meg az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata, hiszen szerdán előbb Isztambulig repült, majd onnan még egy közel kétórás buszút várt az együttesre a célállomásig, Bursa városáig. A fárasztó menet ellenére az esti órákban Jovan Gorec tartott egy edzést, ráadásul a tervek szerint csütörtök délelőtt is vár egy átmozgató tréning a baranyai alakulatra.

A török csapat egyébként nincs jó formában, az elmúlt öt tétmeccséből csupán egyet nyert meg. Ezzel szemben a Pécs ugyanennyi meccset maga mögött hagyva csak a Szekszárd otthonában maradt alul. Persze a pécsi tréner rendszeresen hangsúlyozza, hogy egy újjáalakuló brigádról van szó, sok fiatallal, tehát időre van szükség. Így tehát nem lehet félvállról venni a közelgő összecsapást, még akkor sem, ha a baranyai klub számít esélyesebbnek a mutatók alapján.

Jovan Gorec, az NKA Universitas Pécs vezetőedzője: – Nagyon várjuk már az Európa Kupa rajtját, kíváncsiak vagyunk arra, hogy mire leszünk képesek ebben a sorozatban. Nagyon fontos az, hogy lássuk a fiatal, újjáépülő csapattal nemzetközi színtéren is, hogy hol tartunk, és miként tudjuk felvenni a versenyt az európai ellenfelekkel. Ez egy nagyon jó tapasztalatszerzés és lehetőség a fejlődésre, hogy egy jó csapattá váljunk a szezon során.

A pécsi alakulat új szerzeményre, Sydney Wallace az első pillanattól kezdve szórja a pontokat, az ő remeklésére tehát most is nagy szükség lesz a siker érdekében.

Sydney Wallace, a Pécs kiválósága: – Nagyon készülünk az első Európa Kupa meccsre, többet kell mutatnunk, mint az első bajnokikon. Sokkal jobban kell figyelnünk az egy-egy elleni játékban a védekezésre és a támadólepattanókra. Ellenfelünkről azt tudjuk, hogy a Bursa kifejezetten gyors csapat, nagyon jól játsszák az gyorsindításokat, jobban kell koncentrálnunk, hogy ennek kevesebb teret engedjünk, és arra törekedni, hogy minél kevesebb pontot kapjunk. Idegenben mindig más játszani, más az atmoszféra, más ország, Törökország meg azért különleges, mivel nagyon kosárlabdacentrikus a gondolkodás. Arra számítok, hogy a szurkolóik is nagyon fogják ellenfelünket támogatni, de nekünk saját magunkra kell koncentrálnunk, a saját játékunkat kell játszanunk, hogy sikerrel járjunk.

Az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata tíz játékossal indult útra szerda reggel: három akadémiás fiatal, Laczkó Sára, Rátkai Eszter és Adeniké Olawuyi mellett Weninger Virág, Kiss Angelika, Mérész Beatrix, Nadia Smailbegovic, Sydney Wallace, Peyton Williams és Matea Tadic alkotják a keretet.

A jövőben a csoportban még meg kell küzdeni továbbjutásért az olasz Umana Reyer Venezia ellen, akik a tavalyi Európa Kupa sorozatban egészen az elődöntőig jutottak, valamint a horvát ZKK Ragusa Dubrovnik együttese ellen is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában