Parasport

2024.02.20. 20:29

Emberileg is példaértékkel ápolják a pécsi paraúszást

Felemelő fotókiállítást szervezett a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola a Magyar Parasport Napja alkalmából az Árkád Pécs támogatásával, méghozzá Hoffmann Judit, Kovács Ervin, Pásztory Dóra, Sors Tamás és Konkoly Zsófia tiszteletére. Egy biztos: emberileg is példaértékkel képviselik és ápolják a pécsi paraúszást, a parasportot.

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Az Országgyűlés 2017. december 12-i ülésén egyhangúlag megszavazta, így a Magyar Parasport Napját minden évben február 22-én ünnepeljük. A dátum választása szimbolikus, hiszen ezen a napon, 1970-ben alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja, a Mozgásjavító Intézmény falai között. Ebben az évben a Magyar Parasport Napjának nagykövet párosa Konkoly Zsófia paralimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó, valamint Rasovszky Kristóf olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok nyíltvízi úszó.

Emberileg is igazi példaképek.
Emberileg is igazi példaképek.
Fotó: Laufer László

Ahogy az úszás a magyar sportnak, úgy a paraúszás a magyar parasportnak megbízható zászlóshajója a különböző világversenyeken. Ráadásul Pécs városa rendkívüli szerepet tölt be a sportág életében immár negyven esztendeje. Megszámlálhatatlan világbajnoki-, illetve Európa-bajnoki címmel büszkélkedhetnek a baranyai sportolók. Pécsről eddig kilenc kiválóság kvalifikálta magát paralimpiára, közülük öten összesen huszonhat érmet szereztek. A hat bajnoki cím mellett, tizenegy ezüst- és kilenc bronzérem született.

A kiváló edzőknek köszönhetően az eredmények mellett mindegyikük emberileg is példaértékkel képviseli és ápolja a pécsi paraúszást, a parasportot. Továbbá vannak, akik jelenleg a nyolcadik pécsi érdekeltségű paralimpiára készülnek, s remélhetőleg elérik kitűzött céljaikat majd Párizsban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában