Labdarúgás

2024.02.26. 14:20

Gellén elvitte a showt, de négy siklósi is bekerült a hétvége válogatottjába

Tizenhárom góllal, tizenegy sárga-, valamint három piros lappal indult a 2023/24-es AutóCity Volkswagen Baranya Vármegyei I.-es bajnokság tavaszi pontvadászata. Természetesen egyéni remeklésekből sem volt hiány, gondolhatunk többek között Gellén mesternégyesére, így nem volt egyszerű dolgunk összeállítani a tizenötödik forduló válogatottját.

Móga Richárd

Fotó: Csoban Robert

A szombati játéknapon két küzdelmes mérkőzést rendeztek. Pécsen egy városi derbi volt reflektorfénybe, ahol több alkalommal is a kapufa mentette meg az együtteseket, így csupán két találatot láthatott a publikum, méghozzá mindkettőt büntetőből. Mindenesetre Mitrovik Alexander közel tökéletes játékkal bekerült a legjobbak közé, de csapattársa, Nagy Jeromos is kőkeményen dolgozott. A túloldalon Gelencsér Gergő rengetegszer fejtörést okozott a házigazdának, plusz góljával is sokat tett a pontszerzésért.

Gellén Dávid lett a forduló legjobbja.
Gellén Dávid lett a forduló legjobbja.

Aznap még a Komlói Bányász Stadion telt meg élettel, de a hazai nézősereg szomorúan térhetett haza. Ehhez persze kellett Bogdán Benjámin parádéja a kapuban, Látschám és Ignácz remeklése a védelemben, de Szabó Dániel Csaba is kiváló napot fogott ki a Siklós színeiben.

A vasárnapi versenynapra két találkozó maradt, de a legtöbben a slágermeccset várták, a két bajnokaspiráns csatáját. Ennek ellenére a Téli Műfüves Bajnokság győztese, a Nagykozár tett azért, hogy róluk is szóljanak a hírek, ugyanis nagy meglepetésre borította a papírformát Takács Lajos alakulata, így Dávidnak sikerült legyőznie Góliátot. Faragó Norbert sziporkázott, plusz a gólszerzők közé is feliratkozott.

Az év egyik legjobban várt meccse nem okozott csalódást. Gellén Dávid az első pillanattól kezdve befűzte az oktatófilmet, mesternégyesével pedig a forduló legjobbja lett. Ulrich Dániel is helyet érdemelt a hétvége válogatottjában, de Hazenauer Kristóf is sziporkázott. Igaz, a végjátékban Hazenauer viselkedésével is felhívta magára a figyelmet, többek között emiatt is villant még kétszer a piros lap, így összesen három játékost is kiállított Balikó Zoltán.

Ez következik 

MÁRCIUS 2., SZOMBAT, 11.00: PTE PEAC II.–Villány TC (PMFC Stadion). 
MÁRCIUS 2., SZOMBAT, 14.30: Lovászhetény-Pécsvárad KFT–Sport36 Komlói Bányász (Dr. Kófiás Mihály Városi Sporttelep), Siklós–Nagykozár KSE. 
MÁRCIUS 3., VASÁRNAP, 14.30: PVSK–Bólyi SE (PVSK Sportkomplexum).

Góllövőlista 

14 GÓLOS: Wiesner Szabolcs (Villány TC). 
13 GÓLOS: Gellén Dávid (Villány TC). 
7 GÓLOS: Nagy Zsombor (Bólyi SE), Szentes Krisztián (Lovászhetény-Pécsvárad KFT), Városi Viktor (Sport36 Komlói Bányász). 
6 GÓLOS: Dankó Bálint (PTE PEAC II.), Menyhei Gergely (Bólyi SE). 5 GÓLOS: Babai Balázs (Nagykozár KSE).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában