Diákolimpia

2024.02.20. 14:20

Több száz együttest maga mögött hagyott a bólyi iskola

Kiváló mérkőzéseket hozott a Futsal Diákolimpia IV. kcs. Országos Döntője, ahol a Bólyi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tizenegyedikként végzett. Ez pedig óriási bravúrnak számít, hiszen több száz intézmény nevezett a versenysorozatra.

Móga Richárd

Forrás: Diákolimpia

Nagy népszerűségnek örvendett a hétvégén a Futsal Diákolimpia IV. kcs. Országos Döntője, ahol többek között a Bólyi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola együttese is parkettre lépett.

Több száz iskolát hagytak maguk mögött.
Több száz iskolát hagytak maguk mögött.
Fotó: Picasa / Forrás: Diákolimpia

Pénteken még az igazoltatásé, a technikai értekezleté, valamint a megnyitóé volt a főszerep a pécsi Gandhi Gimnázium Sportcsarnokában, de szombaton 8 órától már útjára indult a labda, ráadásul este 19.30-ig csoportmérkőzéseken és keresztjátékokon bizonyíthatott mind a tizenkét csapat. A baranyai brigád kezdetben a Hódmezővásárhely ellen kétgólos döntetlennel zárt, majd büntetőkkel kikapott, a második csoportmérkőzésen pedig a Kalocsa dolgát nem igazán sikerült megnehezíteni (2–0).

A keresztjáték keretein belül a Veszprém és a Kiskőrös is lenullázta (2–0) Horváthné Horváth Mária Magdolna – aki egyébként nemrég ismét elnyerte a Baranya Vármegye legeredményesebb testnevelője díjat – alakulatát, így a helyosztók során a tizenegyedik helyért lehetett küzdeni. A változatosság kedvéért az Eger ellen is 2–0-ás eredmény született, de először a torna során a Bóly ünnepelhetett, így a nevezett 718 intézményből tizenegyedikként végzett a baranyai iskola.

A bólyi csapat tagjai: Vadász Milán, Berecz Benjamin, Orgyán Olivér, Faludi Márk, Schäffer Máté, Dankó Dávid, Kruppa Kornél, Schmidt Péter, Sághy Kornél, Bohner Dávid.

A bronzmérkőzésen a Nyíregyháza legyűrte a szombathelyi együttest (2–0), az izgalmas fináléban pedig a Felcsút akarata érvényesült, így a Budapest XIV. ezüstéremmel térhetett haza.

A Csanádi Árpád Sportiskola, Általános Iskola és Gimnázium Iskola, Általános Iskola és Gimnázium kiválóságát, Kiss Kevin Kolost választották meg legjobb mezőnyjátékosának, az Endresz György Általános Iskola Felcsút hálóőre, Ocsenás Oszkár Péter lett a legjobb kapus, valamint a Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola tehetsége, Marosi Máté nyolc góllal gólkirálynak mondhatja magát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában