Kézilabda

2024.03.25. 17:30

A Győrt a Lauberben látja vendégül a Kozármisleny

Az éllovas Győrt fogadja szerdán 18 órakor a Lauber Dezső Sportcsarnokban Pécsen a Misleny női kézilabdacsapata. A Kozármisleny KA NB I. 18. fordulójában esedékes meccsére még vannak szabad jegyek.

Kvanduk Bence

Óriási az érdeklődés a Kozármisleny KA Győri Audi ETO KC elleni mérkőzésére, ugyanakkor még mindig vannak szabad helyek a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A nagyjából 1800 fő befogadására képes csarnokba még hozzávetőlegesen 700 jegy nem talált gazdára hétfőig. Ezeket a kozarmislenyka.mytix.hu/ honlapon is meglehet vásárolni az összecsapás napjáig.

Kozármisleny
Brettnerék egy meccs erejéig lecserélik a Kozármisleny hazai pályáját
Fotó: Löffler Péter

A Pécsre érkező sztárgárdát a bajnokságban másodjára fogja irányítani Per Johansson az edzőváltást követően. A Vác ellen debütált vasárnap egy szoros mérkőzésen, mindössze három gól döntött a javukra. Most a Mislenyé a feladat, hogy helytálljon Góliát ellen.

– Óriási megtiszteltetés és hatalmas élmény egy ilyen nagy múltú csapat ellen játszani, mint amilyen a Győr – válaszolta Gyulay László vezetőedző kérdésünkre. – Mindenkinek így kell ezt megélnie. Ellenfelünknél többszörös BL-győztes, magyar bajnok, kupagyőztes, olimpai bajnok, Eb- és vb-győztes kézilabdázók játszanak, minden sportoló életében óriási élmény egy ilyen csapat ellen pályára lépni. Maga az, hogy nem Mislenyben rendezzük a mérkőzést, a hatalmas érdeklődésnek köszönhető, hiszen kevés alkalommal láthatják ellenfelünket élőben a szurkolók. Persze számunkra sem ismeretlen, hogy nagy csarnokban, teltház előtt kell játszanunk, hiszen tavaly is a PEAC–Misleny meccset 2500 ember előtt rendezték. 

Persze nem csak a pályán résztvevők számára lehet meghatározó momentum a gigász elleni csata.

– Nagy dolognak tartjuk, hogy egy ilyen csapatot tudtunk elhozni Baranyába, hiszen rengeteg kisgyerek, család számára lehet ez egy olyan remek élmény, ami miatt a gyermekek esetleg ezt a sportágat választják – fogalmazott a szakvezető.

A Kozármisleny KA jótékonysági árverést is szervezett

A nagy érdeklődést jótékony célra fordítaná az egyesület. Nemes Marci Duchenne izomdisztrófia kezeléséhez járulna hozzá egy árverésen befolyt összeggel. A Kozármisleny SE Facebook-oldalán egy Stine Oftedal mezre lehet licitálni, amit a Győr minden játékosa dedikált. A cikk írásának pillanatában 55 ezer forint volt a legnagyobb ajánlat, ami érkezett a mezre. A licit kedden délben zárul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában