Kosárlabda

2024.03.22. 20:30

Maradt a matek: harmadik, negyedik vagy ötödik helyen zárhatnak a pécsi lányok

Remélhetőleg sikerült lenyelnie a keserű pirulát az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapatának, ugyanis hétvégén jön az alapszakasz utolsó mérkőzése, méghozzá az ELTE BEAC vendégeként, ahol egy esetleges győzelemmel akár még a harmadik helyre is fel lehetne lépni. Ehhez persze pár dolognak teljesülnie kell, tehát maradt a matek.

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Otthonról követhette a hétvégi Killik László Női Magyar Kupa négyes döntőjét az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata, így pihenésre volt idő, de nem vitás, hogy jobb passzban is volt már az idény során a baranyai együttes. Mindenesetre remélhetőleg sikerült lenyelni ezt a keserű pirulát, ugyanis nagyon sok múlik az alapszakasz utolsó bajnokiján, amit az ELTE BEAC vendégeként kell megvívni.

Maradt a matek, de harcolni kell a végsőkig!
Maradt a matek, de harcolni kell a végsőkig!
Fotó: Laufer László

Ezúttal egyszerre, szombaton 18 órától léphet parkettre az élvonalbeli bajnokság mind a tíz alakulata. A pécsi klub eredményektől függően harmadik, negyedik vagy az ötödik helyen fog zárni. Ami pedig a matekot illeti: jelenleg három csapat, a pécsi, a soproni és a szekszárdi között oszlik meg a fent említett három pozíció, egyaránt 11 győzelemmel és 6 vereséggel állva a tabellán. Ha szombaton sikerül nyerni Budapesten, akkor nyitott az út a harmadik helyre is, feltéve, ha a Sopron és a Szekszárd vereséget szenved. Ha a Pécs kikap, ötödikként végez. Ha viszont mindhárom fél ugyanazt az eredményt éri el a hétvégén, akkor marad a holtverseny, ahol a baranyai brigád helyzete a legkedvezőtlenebb. Továbbá ha a Sopron és a Szekszárd kettősből valamelyik csapat veszít, és pécsi győzelem születik, akkor sikerülne elkerülni az ötödik helyet, ami a jövő szerdán kezdődő play off során pályaelőnnyel járna.

Jovan Gorec, az NKA Universitas Pécs vezetőedzője: – Nagyon fontos a szombati, BEAC elleni mérkőzés, amelyen mindenféleképpen győzni akarunk több okból kifolyólag is. Egyrészt azért, hogy visszatérjünk a jó ritmusba és a győztes útra a Vasas elleni vereség után, illetve szeretnénk ha a lehető legjobb pozíciót megszereznénk a playoff előtt. Ehhez nekünk okvetlenül győznünk kell, hogy félig-meddig a saját kezünkben legyen a sorsunk, úgyhogy keményen fogunk dolgozni. Mind fejben, mind fizikálisan elengedhetetlen, hogy 100%-osak legyünk, koncentráltak és egy jó mérkőzést tudjunk játszani szombaton.

Szombati mérkőzések: ELTE BEAC–NKA Universitas Pécs, Szigetszentmiklós–Vasas Akadémia, Cegléd–TFSE-MTK, Szekszárd–DVTK, Sopron–Győr, (mindegyik 18.00).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában