Cselgáncs

2024.04.25. 10:22

Európa-kupán szerepelt Kenderesi

Kvanduk Bence

Forrás: IJF

Jól szerepelt a PVSK üstököse, Kenderesi Péter az Olaszországban rendezett junior cselgáncs Európa-kupán. Elsőként az azeri Azh­dar Baghirov ellen küzdött, de veszített, a vigaszágon viszont a spanyol Amaro Cabello Romant, a holland Schell Joest is megverte. A végállomást a grúz Baduashvili Giorgi jelentette a 100 kilogrammos súlycsoportban, így pedig 7. lett. 

– A mérkőzések során vezető pozíciókból kerültünk vesztes helyzetbe, amelyeket szinte a saját lelkesedésünk idézett elő – értékelt Kenderesi mestere, Kersics Antal. – A későbbi győztes azeri sportoló ellen dominánsabb volt Péter, de egy földharc helyzet megítélésénél az azeri kihasználta a bíró bizonytalanságát, ez billentette a javára a mérkőzést. Péter az utolsó egy percben olyan iramot diktált, amelyet az ellenfele nehezen bírt követni, de sajnos a többszöri „mate” alatt sikerült regenerálódnia. A vigasz­ágon egy spanyol versenyző ellen Peti belső comb dobással ippon győzelmet aratott. A világranglista 2. helyezettje, egy holland ellen szintén győztes mérkőzést vívott. Utolsó, grúz ellenfelével egy kemény csatában egy wasari előnyre tett szert. A mérkőzés folytatásában ezt sajnos visszavették, és egy ledöntéssel az ellenfél győzött. Ez a 7. helyezés komoly értéket képvisel, jó előjelekkel készülünk a folytatásra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában