Postabontás

2023.01.01. 20:44

Tisztasággal lehet a varjakat távol tartani - mondja a kézenfekvőt olvasónk

W. K.

Automatikusan generált description

Fotó: AS

Vaddisznók, őzek, rókák a város különböző pontjain megjelennek - panaszolják olvasóink. Ahogy a varjak jelenléte is sokakat zavar.

- Legújabban az őzek jelenlétéről olvashattunk a Dunántúli Naplóban, de köztudott, hogy a vaddisznók és a rókák városban való jelenléte se számít ritkaságnak - írta egyikük. - A varjak szintén évek óta pécsi panaszok forrása, mégse történik semmi változás. A szakértő azt mondja, hogy "ha nem lenne annyi élelmiszerhulladék szerte az utcákon, lakóterületeken, a varjak nem tudnának hozzáférni, így a probléma nagymértékben javulna". Talán meg kellene fogadni a tanácsot, a közterületek tisztasága nagyobb odafigyelést kellene, hogy kapjon. Ez azonban nem csak  alakók feladata, hanem ugyanúgy a városüzemeltetésé is - összegezte véleményét előfizetőnk.

Más a következő észrevételt tette a témával kapcsolatban: - Rengeteg a lakásunk környékén a varjú. Az ünnepek alatt sokkal több szemét került a kukák mellé, mint egyébként. Minden háztartásban több hulladék keletkezett ezekben a napokban, és ez így van minden évben karácsony és szilveszter környékén. Nem kell azon csodálkozni, hogy a hatalmas fekete madarak utána ideszoknak - adott hangot nemtetszésének olvasónk.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában