Vannak nemtörődöm gazdák

2023.10.14. 11:00

A kutyának kerítésen belül a helye! - vélekedik olvasónk

Egy baranyai kis faluban élek, ahol szinte mindennaposak a kóbor kutyák okozta problémák - kezdődik a levél.

Wald Kata

Forrás: pixabay.com

Sajnos van két-három olyan gazda, aki nem törődik azzal, hogy a kerítését, a kapuját rendbe, illetve biztonságosan zárhatóvá tegye, hogy a kutyája ne tudjon kiszökni. És elég egy utcán lévő eb is ahhoz, hogy félelmet keltsen a járókelőkben. 

Több alkalommal mentem már emiatt rettegve a buszmegállóba. Örömmel olvastam, hogy van olyan falu – Hosszúhetény –, ahol komolyan veszik ezt a problémát, és felhívják az ebtartók figyelmét arra, hogy a kutyáikra ügyeljenek, ne hagyják az állatokat kóborolni. A postai kézbesítők, és ezzel együtt valamennyi ott élő biztonsága érdekében. Jó lenne, ha mindenütt hasonló figyelmet kapna ez a kérdés. 

Az a félelmem, hogy a rendőrségi feljelentés csak olaj lenne a tűzre, pedig egy komolyabb bírság jobb belátásra bírná a nemtörődöm kutyásokat. 

Név és cím a szerkesztőségben 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!