Postabontás

2023.10.11. 07:40

A patikában se lehet már megbízni? – teszi fel a kérdést olvasónk

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Dragana Gordic

A gyógyszerek nagyon drágák, és egyre drágábbak, akár TB hozzájárulással is. Betegség esetén mégis mindent kifizetünk, sőt a megelőzést is fontosnak tartjuk.

Idősödünk, stresszes életet élünk, járványokkal birkózunk. A patikák ezt használják ki. Kibocsátanak havonta reklámújságot, kecsegtető ajánlatokkal, 15-35 százalékos árengedménnyel. A 8-12 ezer forintos étrendkiegészítők, keringésjavítók így 4-6 ezer forintos megtakarítást is jelenthetnek. Ám nem mindegy, mely ország, mely gyógyszergyárában készítik el azokat. A fényképes ármegjelölés a legolcsóbbat mutatja.

A gyógyszertárból igyekszik mindenki a leghamarabb távozni, ezért az otthon alaposan átgondolt termékekről szóló listát, árral megjelölve átadja a vele foglalkozó alkalmazottnak. Bízva a gyors, precíz kiszolgálásban. Csak hazatérve, a bizonylatot áttekintve döbben meg, miért fizetett többet. Kapott ugyan kedvezményt a kínált ugyanazon elnevezésű, kiszerelésű, adagolású szerből, de egyeztetés nélkül a drágább készítményből. Két alkalommal is buktam így 4 ezer forintot, két különböző patikában.

Még az is probléma, hogy blokk ellenében se vesz vissza bontatlan csomagolású szert a patika, külön gyártott jogi rendelkezésre hivatkozva.

A kedvezmény ajándék, de a hátulütőjét nem tartjuk erkölcsösnek. Kérjük, ne így akarjanak megszabadulni az eladhatatlan drágaságú szerektől!

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!