Olvasónk így látja

2023.12.30. 19:30

Már megint a jogosítvány - Nem mindenki alkalmas rá

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: goodluz

A jogosítvány meghosszabbítása, annak feltételei idős korban érzékeny téma, a vélemények megoszlanak arról, hogy hetven év felett szükséges-e komolyabb alkalmassági és közlekedési ismeretekből való vizsga, vagy sem. Ha a minap általam tapasztaltakból indulunk ki, akkor bizony lehet, hogy érdemes lenne szigorítást bevezetni. Karácsony előtti napokban történt, hogy egy áruház parkolójában helyet kerestem. 

Nem volt könnyű, hisz mindenki az utolsó bevásárlásait igyekezett intézni az ünnepek előtt. Minden bizonnyal ez volt a célja annak az idős párnak is, aki az egyik helyről kihajtott. Pontosabban próbált kihajtani. 

A művelet elég sokáig tartott, az idős sofőr láthatóan nem tudta, hogyan kezelje az autót, hogy azzal a parkolóhelyről biztonságosan kiálljon. Majd mikor végre sikerült, a parkolóból úgy hajtott ki, hogy a kötelező elsőbbségadást jelző táblát szerintem nem vette észre. Minderre az éppen arra érkező autó fékcsikorgásából következtettem. Szerintem nem kérdés, hogy aki így közlekedik, az nem alkalmas az autóvezetésre.

Név és cím a szerkesztőségben 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!