Hirdetés

2023.07.10. 10:00

Tovább szépül a település

Két turisztikai pályázatot nyert el Sellye Város Önkormányzata a TOP-Plusz–1.1.3-21 kódszámú Helyi és térségi turizmusfejlesztés című felhíváson, amelyről a támogatási szerződés az elmúlt hónapban lépett hatályba.

A sellyei termálfürdő egész nyáron várja a fürdőzni vágyó vendégeket

Forrás: Sellyei Önkormányzat

Az egyik pályázat, az „Aktív turizmushoz kapcsolódó pihenőhely kialakítása Sellyén” nevet viseli – azonosítószáma TOP-Plusz-1.1.3-21-BA1-2022-00016 – bruttó 250 millió forint összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesült. A másik pályázat „Aktív turisztikai hálózat hiányzó elemeinek pontszerű fejlesztése Sellyén” címen fut – azonosítószáma TOP-Plusz-1.1.3-21-BA1-2022-00017 –, amely bruttó 190 millió összegű, szintén vissza nem térítendő támogatásban részesül. 

A Sellye Városi Termálfürdő és Sporttelep előtti és melletti közterületek a fejlesztési területei mindkét pályázatnak. A település ezen részét jelentő közterületek megújulnak a nevezett pályázatok megvalósítása során várhatóan és tervezetten a 2023 őszétől 2025 tavaszáig tartó időszakban. 

A pályázat keretében komplex kerékpáros pihenőhelyet alakítanak ki árnyékolókkal, napvitorlákkal, padokkal, kiülőkkel, amelyek kiegészülnek kerékpáros élményelemekkel – kerékpáros szerviz­oszlop, fedett kerékpártartó –, illetve a kerékpáros turisták felfrissülését támogató kültéri csobogóval, vízjátékkal és ivóvízvételi-lehetőséggel. 

Részét képezi a projektnek a kerékpáros pihenőhely kialakításához szükséges térrendezés, burkolatváltás – térkövezés, aszfaltozás, füvesítés, növénytelepítés, utcabútorok kihelyezése –, illetve a hiányzó kerékpáros nyomvonal felfestése 150 méter hosszan oda-vissza, két irányban körülbelül 300 méteren. 

A fejlesztett területre térfigyelőkamera-rendszert telepítenek a biztonság fokozása érdekében, mindemellett korszerűsítik a köz- és térvilágítást és megvalósul a hiányzó köz- és térvilágítási elemek telepítése is. Mindemelett a mobil eszközök számára töltési lehetőséget és ingyenes wifikapcsolatot terveznek a területre. 

A fejlesztés hatására az egész termálfürdő előtti tér megújul, elrendezése teljesen megváltozik és egy egységes, hangulatos arculatot kap. Továbbá parkolót és elektromos­autó-töltőállomást is telepítenek. 

A sporttelep mellett, a „kisköz”-ön a burkolatot szintén felújítják, és a világítás korszerűsítése is megtörténik. A „kisköz” végén és a sporttelep végében pedig kialakításra kerül egy aktív pihenősarok kültéri játékokkal – sakk, pingpong, csocsóasztal –, mezítlábas sétánnyal, világítással, füvesítéssel, növénytelepítéssel, valamint kamerarendszerrel. 

Jelenleg a tervezői folyamatok indulnak el a pályázat megvalósítása érdekében, amelyet követően megtörténik közbeszerzési eljárás útján a kivitelező kiválasztása, majd a kivitelezési munkálatok megvalósítása következik. 

Mindezen projektfolyamatok már ebben az évben elindulnak, 2024-ben már a kivitelezési munkálatok zajlanak a területen, hogy 2025-re megvalósulhasson a terület fejlesztése. 

Nyugodt, csendes környezetben fürödhetünk

A strandolni és a kikapcsolódni vágyókat augusztus 31-ig mindennap délelőtt 10 és este 10 óra között várja a Sellye Városi Termálfürdő. 

A fürdő négy medencével – egy termálvizes –, nagy zöld felülettel rendelkezik. Környezete nyugodt, csendes és virágos, ami így gyermekes családoknak kiváló kikapcsolódási helyszín. A látogatóknak lehetőségük van a termálfürdő területén szálláshelyet foglalni, valamint számos vendéglátóhely, büfé, étterem is elérhető a fürdőben és annak területén. 

Egész napra a felnőtteknek 1800 forint, nyugdíjasoknak és diákoknak 1400 forint, míg a gyerekeknek 1000 forint a belépő. Lehetőség van alacsonyabb értékű délutános jegyet venni, amelyet megváltani délután 3 órától lehet. De a Sellye kártyával rendelkezők még kedvezményesebb áron mártózhatnak meg a medencékben, valamint esti fürdőjegy és úszójegy is váltható. 

Még egy jó hír, hogy a 20 fő feletti csoportoknak is jár kedvezmény. 

Részletekért keresse fel a www.sellyetermalfurdo.hu oldalt. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában