Hirdetés

2023.09.15. 12:12

Kereskedelmi és értékesítői álláslehetőségek Székesfehérváron

A kereskedelmi és értékesítői pozíciók országszerte számos elhelyezkedési lehetőséget kínálnak. Különösen igaz ez az olyan nagyobb városokra, mint Székesfehérvár, ahol még több és még változatosabb kereskedelmi munkakörök állnak az álláskeresők rendelkezésére.

PR cikk

Forrás: SzekesfehervarAllas.hu

A területhez kötő állások egyébként a SzekesfehervarAllas.hu kínálatában is gyakran elérhetőek: https://szekesfehervarallas.hu/allasok/kereskedelem-ertekesites. Érdemes erre a portálra is kiterjesztenie az álláskeresését annak, aki ezen a pályán képzeli el a jövőjét. Íme néhány visszatérő hirdetés!

Bolti eladó

A bolti eladói munkakör az egyik leggyakrabban felbukkanó álláslehetőség a kereskedelem, értékesítés álláskategória alatt. A portál segítségével kerestek már többek között cipő-szaküzletbe, papír- és írószerboltba, műszaki boltba, benzinkútra, továbbá pékségbe is eladókat. A boltok eltérő tevékenységi köre ellenére a pozíció alapvető feladatai jellemzően hasonlóan alakultak, beleértve a vásárlók kiszolgálását, a pénztárgépkezelést és fizettetést, az árufeltöltést, valamint az üzlethelység területének rendben tartását.  

Az elvárások ugyanakkor ennél már nagyobb különbözőséget mutattak, hisz egyes hirdetések esetében megkövetelt volt az eladói végzettség és a releváns tapasztalat, míg másoknál nem volt szükséges a szakmai előképzettség. Ezzel együtt viszont a vevőcentrikus gondolkodásmód, a kiváló kommunikációs képesség, a megbízhatóság és a segítőkészség valamennyi esetben elvárt kvalitás volt.

Üzletvezető

Üzletvezetői munkalehetőség ugyancsak előfordult már a SzekesfehervarAllas.hu kínálatában. Egy korábbi hirdetésben például műkörmös szaküzletbe kerestek üzletvezetőt, ahol is az mindennapi feladatokat a vásárlók szakszerű és udvarias kiszolgálása, az árukészlet optimalizálása, az üzlet működéséhez kapcsolódó adminisztratív tevékenységek elvégzése, továbbá az üzlet rendben és tisztán tartása jelentette.

Ezen feladatok ellátásához pedig hasonló munkakörben szerzett tapasztalatra, illetve az MS Office programok felhasználói szintű ismeretére volt szükség. A kereskedelmi végzettség és a B kategóriás jogosítvány külön előnyt jelentett a pályázatok elbírálása során. Mindemellett természetesen a személyes tulajdonságok kapcsán is felsorolásra kerültek bizonyos kvalitások: a vevőközpontúság, a csapatszellem, a megoldásorientált hozzáállás, a tanulásra való nyitottság, valamint a megbízhatóság például elengedhetetlen volt a helytálláshoz.  

Webshop-asszisztens

Webshop-asszisztens címszó alatt szintén lehetett már találkozni álláslehetőséggel a székesfehérvári portál felületén. A feladatok itt olyan tevékenységekből álltak, mint például a webáruház arculatának megtervezése és építése, az internetes rendelések számlázása, a csomagküldő szolgálat felé a megrendelt termékek továbbítása, valamint a telefonos rendelések fogadása. Az esélyes pályázáshoz pedig a Photoshop vagy egyéb képszerkesztő program használatának magabiztos ismeretére volt szükség. Ezenkívül a hasonló munkakörben szerzett tapasztalat és a jogosítvány külön előnyként szerepelt a követelmények listájában.  

Területi képviselő

A sorból végül a területéi képviselői pozíció sem maradhat ki, amely általában olyan feladatokkal jár együtt, mint egy adott cég képviseletében a potenciális partnerek felkutatása, az üzleti kapcsolatok bővítése, a szerződések előkészítése és megkötése, a már meglévő partnerekkel való kapcsolattartás és igényeik felmérése, továbbá a vezetőség felé történő riportok elkészítése. A követelmények ezen munkakör esetében változatosan alakulhatnak, ugyanakkor az értékesítői szemlélet, a felhasználó szintű számítógépes ismeretek (főként MS Office), a B kategóriás jogosítvány, továbbá a kiváló tárgyalóképesség rendszeresen megjelenik az elvárások között.    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában