vívás

2019.06.05. 17:01

Két francia jelentette a végállomást

A közel százfős magyar küldöttség tagja volt a PTE-PEAC két vívója is a franciaországi veterán Európa-bajnokságon, amely minden eddiginél nagyobb létszámmal zajlott idén. A pécsiek közül Benedek Dezső a 70+, Plazzeriano Gábor a 40+ kategória párbajtőr versenyszámában lépett pástra.

K. Mayer A.

Benedek a 70+ és 75+ összevont, 90 fős csoportfordulójából két győzelemmel és három vereséggel ment tovább, a 70+ táblájának a 33. helyről vágott neki. Sajnos francia ellenfele, Laruelle egy találattal jobbnak bizonyult, így a rangidős pécsi párbajtőröző 38. lett.

A 40+ kategória férfi párbajtőrversenyén 204 vívó indult. Plazzeriano a rangsor 13. helyéről kezdhette a táblát, miután a csoportfordulóban mind a hat ellenfelét legyőzte. A 128 közé jutásért nem kellett vívnia, a 64-ért az olasz Faret ellen nyert, a legjobb 32-be azonban nem került be, mert megállította a francia Lacombe – így 37. lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában