Kosárlabda

2019.06.09. 08:00

Nagy falatnak bizonyultak a favoritok

Hiába kezdett két nagyszerű győzelemmel, végül csoportja harmadik helyén végzett az U18-as női magyar 3x3-as kosárlabda-válogatott a Mongólia fővárosában, Ulánbátorban zajló korosztályos világbajnokságon.

Szabó D.

A PEAC-Pécs játékosával, Varga Eszterrel felálló nemzeti csapat ezzel búcsúzott is a sorozattól, hiszen a B jelű ötös első két helyezettje, az USA és Új-Zéland folytathatja a negyeddöntőben.

A magyar lányok első két meccsüket, Lengyelország és Oroszország ellen, egyaránt megnyerték, amihez Varga kiváló teljesítménye és fontos pontjai is nagyban hozzájárultak. A csoport két favoritja viszont nagy falatnak bizonyult: Új-Zéland ellen ki-ki mérkőzést játszottak a mieink a továbbjutásért, de 16-9-re alulmaradtak. Majd következett – már igazi tét nélkül – a végső győzelemre is esélyes USA elleni összecsapás, amely az amerikaiak fölényes sikerével zárult (3-21).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában