Női labdarúgás

2019.12.13. 17:40

Tovább erősödik az MLE R-Bus a téli szünetben

Már így is nagyon erős a labdarúgó női NB II. Nyugati-csoport százszázalékos éllovasának, az MLE R-Busnak a kerete, de azt a téli szünetben tovább erősítik.

Horváth László

Alighanem nincs még egy olyan felnőtt nagypályás labdarúgócsapat a különböző szintű férfi és női felnőtt bajnokságokban, mint az MLE R-Bus, amely elképesztő mérleggel vezeti a tabellát a hölgyek részére kiírt NB II. Nyugati-csoportban: mind a 11 őszi mérkőzését megnyerte, a gólkülönbsége 101-1. Azt az egyetlen kapott találatot idegenben a Sopron vitte be az együttesnek. A listavezetőnek három pont előnye van a második MOL Fehérvárral szemben, amelyet tavasszal Kozármislenyben fogad, így győzelmével tovább növelheti a különbséget kettejük között. A bravúros ősz mérkőzésenként majdnem 10 lőtt gólt jelent, a sikerszériába egy 16-1 és két-két 11-0, illetve 10-0 is belefért. Az MLE R-Bus egy meccsen hat gólnál kevesebbet csak a székesfehérváriak ellen szerzett (akkor egyet idegenben). A házi gólkirályuk a horvát Maja Joscak, aki 21-szer vette be az ellenfelek kapuját.

Az MLE R-Bus felnőtt kerete 18 fős, abban négy játékos horvát, egy pedig német. Bármennyire is kimagasló a szereplés, az élvonalba visszakerülés (ami az elsődleges cél) jegyében a téli szünetben tovább erősítik a gárdát.

Rack Róbert szakosztályvezető arról számolt be lapunknak, hogy a bajnoki folytatás előtt egy-egy rutinos NB I.-es védőt és a második vonalban meghatározó támadó középpályást igazolnak.

– Tényleg egyedülálló a teljesítményünk, de erre lehetett is számítani a keretünk ismeretében

– mesélte Rack. – A tavalyi csapat gerince megmaradt, hozzájuk jöttek az újak, akik valódi erősítést jelentettek. Tavaszra két új ember jön, a többiek maradnak. Egyetlen komoly ellenfelünk van, a MOL Fehérvár. Célunk a bajnokság megnyerése és a visszajutás, no meg az NB II.-es gólrekord megdöntése. Három éve a Diósgyőr 180-at rúgott, amikor felkerült, ezt szeretnénk felülmúlni.

Az MLE R-Bus ezen a héten még levezető edzéseket tart, aztán szünet következik. A csapat indul az élvonalbeli klubok számára kiírt téli teremtornán, a felkészülést január 18-án kezdi meg. A tavaszi szezon március második hetében indul.

Az utóbbi időben néhány személyi változás történt a klubnál, az új elnök Simara Rudolf, az R-Bus tulajdonosa lett, míg az U19-es országos kiemelt bajnokságban szereplő lányokat a továbbiakban Reith Róbert edzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában