asztalitenisz

2020.06.12. 10:31

A Mezőberénnyel csap össze a PEAC

Elkészült a férfi asztalitenisz Extraliga négyes döntőjének (június 28-29.) sorsolása. Az élvonalbeli csapatbajnokság félbeszakítása miatt ezúttal nem a tabellán elfoglalt helyezés, hanem sorsolás döntött a párosításokról, de a listavezető PTE-PEAC Kalo Méh így is elkerülte legnagyobb riválisát, a Celldömölköt.

Szabó Dániel

A PTE-PEAC Kalo-Méh jelenleg a térség legmagasabb jegyzett sportcsapata. Ahogy már az elmúlt években megszokhattuk, a pécsiek idén is bejutottak az élvonalbeli bajnokság, az Extraliga négyes döntőjébe, s minden esélyük megvan arra, hogy 2017 után újra felálljanak a dobogó legfelső fokára.

A tavalyi ezüstérmes baranyaiak a csapatbajnokság alapszakaszának első helyén álltak, amikor a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt az idény. A kiírás szerint az éllovasnak a tabella negyedik helyezettjével kellett volna összecsapnia a négyes döntőben (értelemszerűen a másodiknak pedig a harmadikkal), de a sajátos helyzetre való tekintettel a Magyar Asztalitenisz Szövetség sorsolással döntött a párosításokról. A férfiaknál Pécs–Mezőberény és Celldömölk–Szécsény mérkőzést rendeznek a fináléba jutásért.

– Igazságtalannak tartom, hogy végül sorsolt a szövetség, hiszen a versenyszabályzat világosan kimondja, pontegyenlőség esetén az egymás elleni mérleg dönt, amiben jobbak voltunk a Celldömölknél – mondta el lapunknak Ács Pongrác, a PEAC elnöke és az asztalitenisz-szakosztály vezetője. – Ettől függetlenül örülünk neki, hogy a pályán fog eldőlni a bajnokság sorsra. Az lett volna a lehető legrosszabb, ha bajnok hirdetése nélkül vetnek véget a szezonnak. A négyes döntőt valószínűleg zárt kapuk mögött rendezik meg, pedig biztosan sokan elkísértek volna minket a fővárosba. Annak viszont nagyon örülünk, hogy a televízió élőben közvetíti az eseményt.

A szakosztályvezető kérdésünkre azt is elárulta, hogy a szerb válogatottal az olimpiára készülő Pető Zsolt is rendelkezésükre fog állni a négyes döntőben, amelyet június 28-29-én rendeznek meg Budapesten, a Marczibányi téri Ormai Csarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában