Labdarúgás

2021.06.24. 13:04

Focilehetőséget kínálnak kisközösségeknek

Kistelepüléseknek, kisközösségeknek ír ki alternatív programot a 2021–22-es szezonban az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága, mint szervező és lebonyolító.

H. L.

Forrás: Shutterstock / Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Ebben csak a versenyengedéllyel nem rendelkezők vehetnek részt, a cél, hogy a nem versenyszerűen sportoló magánszemélyeknek is játéklehetőséget biztosítsanak. Kispályás fociról van szó, amelyhez nem kell sem verseny­engedély, sem pedig sportorvosi igazolás, de a program rendezvényein a regisztrált játékosok az MLSZ által biztosítva lesznek. A mérkőzésekre bajnokságként, tornarendszerben vagy mint fesztivál kerül sor.

A programot négy korosztályban szervezik meg, 6–10, 11–14, 15–18 éves korig és 16 éves kor felett. A legfiatalabbaknál fiúk és lányok együtt szerepelhetnek, a többieknél csak fiúk vagy csak lányok játszhatnak egy csapatban. A nevező együttes tagjainak az adott településre bejelentett állandó vagy ideiglenes lakcímmel kell rendelkezniük.

A mérkőzéseken a csapatok alapesetben 5+1 fősek, a pályaméret 20x40 méter, a kapuk 3x2 m-esek, de ezektől a résztvevők számától függően el lehet térni. A játéktér füves, műfüves, rekortán, ám akár salakos vagy bitumen is lehet.

A program szeptember elején indul, nevezni augusztusban lehet. A Baranya megyei rendezés költségeit az MLSZ BMI állja, nevezési díj nincs. A csapatokat csak az utazási költség terheli.

Az érdeklődők további információért Maml Zoltánt, a BMI grassroots-koordinátorát kereshetik (tel.: 30/141-0653, e-mail: [email protected]).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában