Labdarúgás

2023.05.24. 18:10

A feltámasztás óta nem voltak ilyen sikeresek – főszerepben Brecska László

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Három éve került vissza Baranya futballtérképére a geresdlaki labdarúgócsapat, – amelyet 2016 óta játékoshiány miatt szüneteltettek – és az idei idényben nyújtott szereplés minden várakozást felülmúlt. Az egy dolog, hogy az idény előtt kitűzött célt sikerült elérni, sokkal jobban mutatja a fejlődést, hogy a feltámasztás óta most végzett a legelőkelőbb helyen az együttes (7.), ráadásul idén több pontot gyűjtött, mint az elmúlt két szezonban összesen.

Tegyük hozzá, ez a jó szereplés valahol várható volt, mikor nyáron arról számolhattunk be portálunkon, hogy a sokat látott vezetőedző, Brecska László veszi át a klub irányítását. Akkor sokakat villámcsapásként ért a hír, hogy tréner távozik Töttösről, annak ellenére, hogy az elmúlt évtizedben nem szerepelt olyan jól a csapat. Mindennek ellenére sokat nem siránkozott, egy igencsak nagy fába vágta fejszéjét, így jöhetett a geresdlaki kaland.

– Nagy várakozással tekintettem erre a feladatra. Az idő haladtával rájöttem, hogy nincsen katasztrófa, csupán a szervezettség hiánya a legnagyobb gond, persze értem ezt a bajnokság színvonalához mérve – nyilatkozta portálunknak Brecska László. – Hittünk egymásban, mindvégig igyekeztek megoldani az általam kért dolgokat, így panasz nem érheti őket. Egy tiszta tekintetű, tisztelettudó, normális társaságról van szó, ilyen társaságot kívánok minden edzőnek!

Az 59 esztendős vezetőedző arra is figyelt, hogy a megszokott mag ne szoruljon háttérbe az eredmények elérése érdekében sem, ezért nem hozta a játékosok nyakára az „aranylábú gyerekeket”.  A döntés így is őket igazolta, hiszen a kitűzött harminc pontot sikerült kettővel megtolni, köszönhetően többek között a jó játékerőt képviselő Olasz (1–1), illetve a Babarc (1–1) elleni bravúrnak.

Ráadásul úgy tette ilyen ütőképesé ezt a csapatot Brecska László, hogy közben besegített a Lánycsókon a Bozsik Tornákon, valamint az ifiben, amikor tehette kijárt fiai meccsére, plusz a civil szakmájában is hozta a tőle megszokottat.

A tündérmese egy fejezete most viszont véget ér Geresdlakon, ugyanis a tréner új kihívások elé néz: Lánycsókon a felnőttekkel szeretne sikereket elérni, márpedig eddigi munkáit elnézve erre minden esély megvan.

A hírek szerint a 2023/24-es idényben a megyében jól ismert, Reisz Josua lehet a Geresdlak Dózsa SE vezetőedzője. A 32 esztendős labdarúgó Geresdlakon kezdte a pályafutását, na meg az idei idényben is visszatért a Himesházától, így pontosan tudja, hogy mire van szüksége a klubnak. Sőt, néhány évvel ezelőtt már kipróbálhatta magát ennél a csapatnál edzőként, mikoris az utánpótláskorú gyerekekért felelhetett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában