Labdarúgás

2023.06.26. 20:30

Begyújtották a rakétákat: mindhárom baranyai együttes elkezdte a felkészülést a harmadosztályra

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Megújult stábbal hétfőn megkezdte a felkészülést az NB III.-as idényre a Mohács labdarúgócsapata, de még bőven várható játékosmozgás a szezon kezdetéig.

Nem volt túl sok idő ünnepelni a veretlen bajnoki győzelmet és a feljutást, ugyanis vészesen közeledik a harmadosztály nyitánya. A mohácsi szurkolókat már sikerült párszor sokkolni, hiszen a sikerkovács, a korábbi vezetőedző, Kvanduk János távozott, ráadásul az egyik alapember, Kocsis Adrián is elhagyta az együttest. Pozitívum, hogy a csapatot jól ismerő, a drukkerek egyik nagy kedvence, Péter József vette át a klub irányítását, így aki nem habozott sokat a döntésen.

– Nem agyaltam túlságosan sokat, hiszen hirtelen jött a felkérés – nyilatkozta portálunknak Péter József. – Egy biztos, nem volt egyszerű döntés. Sok mindent mérlegre kellett tennem. Nagy lehetőség, de tudom, hogy nem lesz egyszerű feladat. Egy nagyon sikeres, eredményes időszakon vagyunk túl, amihez gratulálok mindenkinek. Tudjuk, hogy sok munka vár ránk, de várjuk már a kihívást.

Ahogy azt a Mohács labdarúgócsapatának vezetői a közösségi felületen jelezték, megújuló kerettel vágnak neki az osztálylépésnek, így ez az időszak is izgalmas a mohácsi focit szeretők számára.

– Az új keret kialakításán dolgozunk, mindenképp szeretnénk új játékosokkal megerősíteni a csapatot – vélekedett az újdonsült vezetőedző. – Az osztálylépéssel nem sok pihenőjük van a focistáknak, de remélhetőleg egy sikeres felkészülést tudhatunk majd maguk mögött, utána pedig minél gyorsabban szeretnénk felvenni az új liga tempóját. Nekünk újoncként egy célunk lehet erre a szezonra: sikeresek kivívni az osztályban maradás jogát.

Ugyancsak a hétfői napon kezdte meg az NB III.-ra való felkészülést a Szentlőrinc és a PTE-PEAC labdarúgócsapata. Tavaly egyébként július 7-én lettek nyilvánosak az NB III.-as csoportbeosztások, majd július 08-án történt meg a sorsolás. Ezekre az időpontokra lehet számítani idén is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában