Cheerleading

2023.08.20. 16:01

Kaphatunk egy szeletet a különleges hangulatból

Móga Richárd

Forrás: PEAC/MEFOB

Az elmúlt időszakban halmozta az élvezeteket és folyamatosan öregbítette a város hírnevét a PTE PEAC Cheerleading Szakosztálya. Gondolhatunk az őszi Dunai Regattára, ahol a baranyaiak valósággal felforrósították a hangulatot a rakparton, így nem meglepő módon még Gundel Takács Gábor is büszkélkedett a mieinkkel. Sőt, az olimpiai bajnok Schmidt Pál is fotózkodott a brigáddal. 

Pár hónappal később Európa-bajnoki kvalifikációt szerzett a csapat, majd az ország legnagyobb, legszámottevőbb cheerleading eseményén is letette a névjegyét. Legutóbb az Európa-bajnokságon remekelt az alakulat az olaszországi Veronában, ahol a helyezéstől függetlenül is történelmet írtak, hiszen két olyan kategóriában indultak, amiben korábban még nem volt magyar résztvevő. 

Nos, ebből a hangulatból és sportágból kaphatunk egy kis szeletet, ugyanis a szakosztály tábort hirdet a 6–25 éves korosztálynak. A cheer tábort Pécsen, az Ifjúság útján tartják augusztus 28-tól 31-ig (08.00–16.00). Az érdeklődőknek érdemes sietniük, hiszen 24-ig van lehetőség nevezni a [email protected] e-mail-címen.

Az első évük számokban: 30 érmet szereztek a bemutatott 40 versenygyakorlatukkal utánpótlás és felnőtt korosztályban, performance cheer- és cheerleading kategóriákban országos és nemzetközi, országos egyetemi versenyeken, valamint a Cheerleading Európa-bajnokságon. Ebből 16 arany, 11 ezüst, 3 bronz, továbbá két 4. és egy-egy 5., 6., 7., 8., 11. és 16. hely.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában