Bama.hu videó

2024.03.25. 13:04

Bronzzal zárta a Pécs az Amerikai Futball Kupanapot (videó)

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

A tavalyi győri rendezvényt követően idén Pécsett kóstolhattak bele az érdeklődők a magyar egyetemi amerikai futballba. A II. Amerikai Futball Kupanapot a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának atlétikapályáján rendezték, ahol őt intézmény együttesei mérték össze erejüket. A házigazda mellett Debrecen, Győr, Miskolc és Szeged képviseletében érkeztek a sportágat űző játékosok.

A kilátogató közönség izgalmas csatákat követhetett a pályán, kezdve a Pécs és a Debrecen összecsapásával, de nem csak a mérkőzések során láthatott látványos megoldásokat, hiszen bemutatkozott a PTE Cheerleaders csapata is, akik mellett a győriek is előadták saját koreográfiájukat.

Ugyan a pécsiek sikerrel kezdték a tornát, a tavalyi bajnok Szegedet nem tudták legyűrni, s a Győr elleni küzdelemből is végül vesztesen került ki, pedig két touchdownnal még egyenlítenie is sikerült egyszer.

Végül idén a győriek értek fel a csúcsra a Szeged elleni hosszabbításos fináléban. A Pécs a bronzmeccset behúzva harmadik lett.
A kupákat és érmeket Boda Gábor, a Magyar Amerikai Futball Szövetség elnöke adta át.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában