Labdarúgás

2024.04.14. 09:22

Kötelező a győzelem: gyengébb ellenfél már nem jön a PMFC-hez

Kötelező a győzelem a PMFC számára a labdarúgó NB II. 28. fordulójában. No, nem azért van ez így, mert a pécsiek ennyivel jobbak a vasárnapi riválisnál, a Tiszakécskénél, hanem azért, mert a hátralévő ellenfelek leggyengébbjével ütköznek meg. A meccs 17 órakor kezdődik.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Rendkívül nagy lesz a nyomás a PMFC-n a hétvégén, hiszen a Tiszakécske egy olyan ellenfél, amelyet mindenképpen meg kell vernie, hogy megtartsa valós esélyeit a bennmaradásra. Persze matematikailag még több lehetősége van az utána hátralévő hat meccsen bebiztosítani a helyét a jövő évi másodosztályú kiírásra, de utoljára találkozik olyan együttessel, amely rosszabb helyzetben van nála. 

A kécskeiek ugyanakkor bizonyították már az elmúlt fordulókban, hogy képesek meglepetést okozni idegenben, hiszen a negyedik helyezett Szegedtől három ponttal távoztak, igaz, a legutóbbi hétvégén pedig kikaptak a sereghajtó Mosonmagyaróvártól, amelynek tényleg csak matematikailag van esélye a vonal fölé kerülnie. 

A Pécsnek a tavasszal még nem sikerült nyernie, ami nem biztató a pontvadászat hajrájára tekintettel. Sőt, a csapatot irányító négy edző közül hat meccs után Mátyus Jánossal jöttek a leggyengébb eredmények. Mindössze 2 pontot szerzett a PMFC vele, Kulcsár Árpád 6 meccsen 7, Németh Zsolt 6, Weitner Ádám 12 egységet gyűjtött az együttessel. 

Érdemes megjegyezni, hogy ha ki is kap a Pécs, nem valószínű, hogy hátránya nőni fog, hiszen a Budafok a Győrt fogadja, míg a BVSC-Zugló a Gyirmóthoz látogat, s ezeken a meccseken messze nem esélyesként mennek csatába. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában