Úszás

2022.07.09. 17:04

Felköltözött a dobogóra: négy éremmel zárta a versenysorozatot Jászó Ádám

Móga Richárd

Forrás: Turós Máté

Két érmet már csütörtökön begyűjtött Jászó Ádám a Modern Városok Kupája nevű próbatételen, a soproni Lőver uszodában, pénteken pedig a harmadikat is megszerezte. Ezt követően sem kényelmesedett el. Az utolsó versenynapon is felállhatott a dobogó legfelső fokára, ugyanis 200 háton sem talált legyőzőre.

A megmérettetés célja lehetőséget biztosítani a korosztályos és felnőtt versenyzők számára nemzetközi ellenfelekkel, előfutam – döntős rendszerben.

– Az egyetemi vizsgaidőszak miatt sajnos sok edzést ki kellett hagynom, úgyhogy nem voltak nagy reményeim a versennyel kapcsolatban, nem mentek annyira jól az edzések sem. Azt nem tudom, hogyan sikerült ilyen időket úsznom, egyáltalán nem erre számítottam. Az úszások nagyon rosszul estek, de szerencsére az időeredmények jók – vélekedett az úszó.

Jászó Ádám, a PSN Zrt. kiválósága két számban is produkált csütörtökön, ráadásul mindkét esetben dobogós helyet kaparintott magának. 100 méter férfi háton, 54.96-os idejével az első, míg 50 m férfi gyorson, 22.98-es idővel pedig a második helyen csapott célba.

Pénteken se vette lazára a figurát, hiszen a 200 férfi gyors versenyszámát 1:50,35-ös idővel abszolválta, így egyéni csúccsal aranyérmet szerzett. Ráadásul 50 pillangón is közel volt a dobogó, ugyanis negyedikként csapott célba.

Aztán szombaton következett a 200 méteres hátúszás. Az előfutamot az élen zárta, jó szokását pedig a futamra is megőrizte. 

– Összességében a 200 gyorssal vagyok a legelégedettebb, ahol egyéni csúcsot tudott úszni, de a többi versenyszámban is szépen szerepelt. Összeszedett versenyzés volt – vélekedett Turós Máté, akinek ugyancsak nagy szerepe van versenyzőjének remeklésében.

Az már csak hab a tortán, hogy Ádám lett a legeredményesebb versenyző a pontversenyben, így azt is ő nyerte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában