Úszás

2022.07.08. 12:04

Kétszer is dobogóra állhatott a Modern Városok Kupáján Jászó Ádám

Móga Richárd

Fotó: Földi Imre

Két érmet is begyűjtött Jászó Ádám a Modern Városok Kupája nevű versenyen, a soproni Lőver uszodában. A megmérettetés célja lehetőséget biztosítani a korosztályos és felnőtt versenyzők számára nemzetközi ellenfelekkel, előfutam – döntős rendszerben.

– Az egyetemi vizsgaidőszak miatt sajnos sok edzést ki kellett hagynom, úgyhogy nem voltak nagy reményeim a versennyel kapcsolatban, nem mentek annyira jól az edzések sem. Azt nem tudom, hogyan sikerült ilyen időket úsznom, egyáltalán nem erre számítottam. Az úszások nagyon rosszul estek, de szerencsére az időeredmények jók. Kíváncsi vagyok, hogyan bírom a többi versenyszámot – vélekedett az úszó.

Jászó Ádám, a PSN Zrt. kiválósága két számban is produkált, ráadásul mindkét esetben dobogós helyet kaparintott magának. 100 méter férfi háton, 54.96-os idejével az első, míg 50 m férfi gyorson, 22.98-es idejével pedig a második helyen csapott célba.

– Egy egészen jó idővel teljesítette a 100 hátat, ahol sikerült aranyérmet szereznie, ráadásul csupán egytizeddel maradt el a legjobbjától. Az 50 méteres gyorson a második helyen végzett, és egyszázaddal volt lassabb legjobb idejéhez mérten. Eddig szépen teljesít és elégedett vagyok vele – vélekedett Turós Máté, akinek ugyancsak nagy szerepe van versenyzőjének remeklésében.

A küzdelem július 9-ig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában